Drupal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Drupal
Druplicon.vector.svg
Drupal 7 screenshot.png
Kaca ngarep versi 7.x tema Bartik.
PerancangDries Buytaert [1]
Versi rilis terbaru7.18 / 07 Nopémber 2012 [2]
Sistem operasiCross-platform
JenisContent management framework, Content management system, Community lan Blog software
LisènsiGPL
Situs webhttp://drupal.org

Drupal ya iku salah sawijining perangkat alus komputer sing gunané kanggo gawé situs-situs dinamis sing bisa nyediakaké lan ngatur konten-konten utawa sing kondhang karo CMS (Content Management System).

Fitur unggulan[besut | besut sumber]

Pambanding Fitur kaliyan CMS liyané[besut | besut sumber]

Fitur Joomla Wordpress Drupal
Lisensi GPL GPL GPL
Versi Pungkasan 1.7 3.2.1 7.18
Taun panggawean 2005 2003 2001
Blog Ya Ya Ya
Basa program PHP PHP PHP
Forum Ora anggawe (minangka modul tambaan) Ora anggawe (minangka modul tambaan) Ya
Teks editor TinyMice TinyMice TinyMice CKEditor Whizzywig
User rule sithik sithik Akeh
Database MySQL MySQL MySQL Postgre MsSQL SQLite
Multisite Ora Ora Ya
Multilanguage Ya (id, jv) Ya (id, jv, su) Ya (id, jv)
Ukuran paket (zip) 7,6MB 3MB 3MB
Ukuran file kang kapasang 29MB 11MB 12MB

Modul inti[besut | besut sumber]

Tema Standar Drupal 6[besut | besut sumber]

Tema Standar Drupal 7[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]