Driji pitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Driji pitik
Crispy Chicken Strips - FotoosVanRobin.jpg
Buku masakan: Driji pitik  Médhia: Driji pitik

Driji pitik, uga dikenal minangka tender pitik, goujon pitik, strip ayam utawa isi pitik, yaiku daging pitik sing disiapake saka otot cilik pectoralis ing kewan kasebut. [1] Jalur daging putih iki ana ing sisih loro balung dada, ing sangisore daging susu (pectoralis major). [2] Bisa uga digawe nganggo potongan sing padha karo potongan daging daging pitik, umume dhadha, utawa kadang daging pitik sing wis pulp. [3]

Driji pitik sing disiapake dening nutupi pitik ing breading dicampur banjur jero frying wong, ing proses padha kanggo preparation saka schnitzel . [4] Driji pitik minangka cemilan panganan cepet ing AS

[5]

Driji pitik jero sing ditutupi adonan nganggo saus celup, disuguhake ing restoran Cina Amerika

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The History of Chicken Fingers". Leite's Culinaria.
  2. RecipeTips. "Chicken – Description of Parts". RecipeTips.com.
  3. "Give a hand for homemade chicken fingers".
  4. Ellie Krieger. Crispy Chicken Fingers Recipe. Food Network
  5. How can I make Chinese chicken fingers like in the northeast?. Cooking.stackexchange.com. Retrieved on 2012-04-19.