Donny Dhirgantoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dony Dhirgantoro

Donny Dhirgantoro ya iku panulis novèl laris lan skenario filem 5 cm.[1] Dhèwèké lair ing Jakarta 27 Oktober 1978, lulus SMA 6 Jakarta banjur nerusaké kuliah ing STIE Perbanas Jakarta (saiki ABFI Institue, Perbanas) angkatan 1997.[1] Jamane kuliah dhèwèké aktif ing klub fotografi senat Mahasiswa.[1] Gek jaman semono dhèwèké lan kancané sing liya nguripake manèh pelatihan aktivis mahasiswa Perbanas (Latihan Kepemimpinan Mahasiswa- LKM), kang wis taun-tahunan ora dianakake.[1] Ana ing LKM iki dhèwèké lan kanca-kancané nerusaké tradisi ngewenehi beasiswa berprestasi, kang biyèn dhèwèké nyeseltau ora éntuk. Tradisi iku nganti saiki isih ana.[1]

Salah sawijining kang nggawe atine bombong rikala dadi mahasiswa ya iku taun 1998 mèlu “berjuang” bareng karo kanca mahasiswa Indonésia kang dadi titik cilik warna-werni kang ngandarake pamanggihe babagan paarintah rikala iku.[1]

Rikala wektu kkuliah saliyané aktif ing kampus, dhèwèké dadi Ketua Karang Taruna RW 06 ing sakiteré, dhèwèké freelance dadi Instruktur Outbond Management Training ing PT Bina Inti Muda Utama, ya iku perusahaan konsultan sumber daya anusia ing Jakarta.[1]

Donny ngrampungaké kuliahe taun 2001, mawa skripsi babagan straategi periklanan lan komunikasi pemasaran.[1] Sawisé skripsine rampung dhèwèké munggah menyang Gunung Mahameru karo kanca-kancané kanggo mengeti upacaya bendera 17 Agustus ing puncake.[1]

Saat bekerja sebagai Trainer/ Instructor SDM ia mendapatkan banyak sekali wulangan tentang sumber daya manungsa dan pengaplikasiannya di lapangan. Saat pelatihan, ia bertemu dengan masalah masalah yang dihadapi struktur struktur manajerial, benturan benturan antara aji aji perusahaan dan aji aji individu.[1] Ia sadhar pekerjaan ini sangat bermanfaat baginya, walaupun penghasilan yang didapatkan sebagai freelancer tidak tetap.[1]

Tahun 2003 amarga kabetahan urip lan kulawarga dhèwèké mutusaké makarya lan duwé upah ajeg. Donny uga makarya ing Custodial Services Division Bank Niaga, dadi pérangan saka struktur managerial.[1] Ana ing titik iki dhèwèké sadhar manawa dadi karyawan ora gampang.[1] Apa kang diomongake rikala dadi instruktur babagan aplikasi SDM kang ora gampang kanggo diwujudake ing jerone.[1] Ana ing kéné dhèwèké nyadar, ppancen ngomong luwih gampang tinimbang nglakoni.[1] Sanajan awake dhéwé sadhar kerjanan iki ora trep kanggo dhèwèké, nanging dhèwèké tetep ing kono, amarga akèh kang manfaat kang bisa disinau mawa karyawan sekalian mbayyar omongan-omongan sok ngertine biyèn.[1]

Ana ng tengah-tengah taun 2004 dhèwèké mutusaké metu lan mbalik manèh dadi Instruktur Outbound ing PT Prima Kompetensi, salah sijining perusahaan konsultan SDM ing Jakarta.[1] Mbalik dadi pekerja ora tetep lan upahe ya ora ajeg, nanging ngèlmu kang akèh lan wis tau dadi pegawe.[1]

Amerga seneng banget karo buku, sawijing dina dhèwèké janji arep ngarang buku, novèl.[2] Mula mung modal semangat dhèwèké miwiti nulis lan nulis.[2] rikala iku dhèwèké makarya dadi instruktur ya ora pyia akèh, mula dhèwèké bisa nulis saben dina lan bisa ngrampungaké buku kira-kira 3 sasi.[2] Dhèwèké ngewenehi sesirah novèlé iku 5 cm, kepikran sawisé tangi turu ésuk-ésuk.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r 5 cm Legacy (dipunundhuh tanggal 24 Dhésèmber 2012)
  2. a b c d Donny Dhirgantoro (dipunundhuh tanggal 24 Dhésèmber 2012)