Docang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Docang, panganan tradisional Cirebon umume disajikake kanggo sarapan.

Docang minangka salah sawijining olahan panganan tradisional saka Cirebon, sawijining kutha pelabuhan ing Jawa Barat, Indonesia . Iki digawe saka irisan jajan beras, godhong singkong, kecambah, lan krupuk, disajekake nganggo saos sayuran kenthel sing diarani dage, sing digawe saka tempe sing wis dicampur karo parutan klapa . Panganan iki nduweni rasa gurih sing khas lan biasane disuguhake kanggo sarapan lan didol kanthi rega sing cukup murah. Saiki, dokumen asli ora arang ditemokake ing Cirebon.