Dmitri Shostakovich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dmitri Shostakovich
Jeneng lair Dmitri Shostakovich
Saka St. Petersburg, Rusia
Pakaryan Komponis

Dmitri Dmitrievich Shostakovich Ngenani wuni iki listen  (basa Rusia: Дмитрий Дмитриевич Шостакович, Dmitrij Dmitrievič Šostakovič) (25 September [K.J.: 12 September] 19069 Agustus 1975) punika satunggiling komponis Rusia saking mangsa Sovyèt. Panjenenganipun kagungan sesambetan ingkang komplèks kaliyan pamaréntah Rusia, amargi kaping kalih, nalika taun 1936 lan taun 1948, musikipun resmi dipun kecam déning pamaréntah lan makaping-kaping naté dipun larang. Ing wekdal ingkang sami, panjenenganipun tetep arupi komponis Sovyèt ingkang paling populèr saking generasinipun lan nampi kathah pepuji lan bebungah nagari, lan naté lenggah ing Dhéwan Paling Inggil Sovyèt.

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]