Dmitri Shostakovich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dmitri Shostakovich
Jeneng lairDmitri Shostakovich
SakaSt. Petersburg, Ruslan
PakaryanKomponis

Dmitri Shostakovich credit Deutsche Fotothek adjusted.jpg

Dmitri Dmitrievich Shostakovich Ngenani wuni iki listen  (basa Ruslan: Дмитрий Дмитриевич Шостакович, Dmitrij Dmitrievič Šostakovič) (25 September [K.J.: 12 September] 19069 Agustus 1975) punika satunggiling komponis Ruslan saking mangsa Sovyèt. Panjenenganipun gadhah sesambetan ingkang komplèks kaliyan pamaréntah Ruslan, amargi kaping kalih, nalika taun 1936 lan taun 1948, musikipun resmi dipunkecam déning pamaréntah lan makaping-kaping naté dipunlarang. Ing wekdal ingkang sami, panjenenganipun tetep wujud komponis Sovyèt ingkang paling populèr saking generasinipun lan nampi kathah pepuji lan bebungah nagari, lan naté lenggah ing Dhéwan Paling Inggil Sovyèt.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]