Din Syamsuddin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Din Syamsudin

Prof. Dr. Sirajuddin Syamsuddin, utawi kang langkung misuwur dipuntimbali Din Syamsuddin inggih punika politisi ingkang samangke dados Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah periode 2005-2010.[1] Miyos ing Sumbawa Besar, Nusa Tenggara Barat tanggal 31 Agustus 1958.[1] Asma garwanipun, Fira Beranata lan sampun patutan tiga.[1]

Piyambakipun nglampahi pendhidhikan sarjana ing IAIN Jakarta, lan banjur nglajengaké pascasarjana ing University California ing Los Angeles (UCLA) ing Amérikah Sarékat.[1]

Din naté nyambut damel ing pamaréntahan nglenggahi kalungguhan mawi Dirèktur Binapenta Departemèn Tenakerja Indonésia.[1] Wonten ing kagiyatan organisasi, Din naté dados Ketua DPP Sementara Ikatan Mahasiswa Muhammadiyah (1985), Ketua Umum PP Pemuda Muhammadiyah (1989-1993), Wakil Ketua PP Muhammadiyah (2000-2005) Sekretaris Umum Majelis Ulama Indonesia (MUI), dan Ketua Litbang Golongan Karya.[1]

Rikala dados ketua PP Muhammadiyah, piyambakipun asring ditimbali supados rawuh ing konferènsi-konferènsi tingkat internasional kang ngrembag babagan gegayutan antawisipun umat beragama lan perdamaian.[2] Ingkang énggal, piyambakipun ditimbali rawuh ing Vatican kanggé maringi sesorah umum ngenani terorisme ing kontèks pulitik lan idiologi.[2] Miturut pamanggihipun Din terorisme luwih trep manawi disambungaken kaliyan isu pulitik tinimbang isu idiologi.[2] Piyambakipun ugi boten remen manawi wonten golongan umat Islam ngginakaken agamanipun rikala wonten aksi-aksi terorisme amargi aksi-aksi kados makaten malah ndadosaken Islam nandang tuna ing tingkat internal umat Islam utawi ing internasional.[2]

Din Syamsuddin dipriksani mawi pemimpin umat Islam boten namung amargi piyambakipun Ketua Umum Muhammadiyah, nanging langkung amargi kapinteran anggènipun wicantenan kaliyan sadaya pérangan umat beragama, manawi antawisipun sami-sami tiyang Islam, utawi kaliyan umat beragama sanèsipun.[1]

Karier[besut | besut sumber]

  • Ketua Umum PP Muhammadiyah (2005-samangke)
  • Chairman of Center for Dialogue and Cooperation among Civilizations/ CDCC (2007-samangke)
  • Member, Strategic Alliance Russia based Islamic World (2006-samangke)
  • Member, UK-Indonésia Islamic advisory Group (2006-samangke)
  • Chairman, World Peace Forum/ WPF (2006 – samangke)
  • Honorary President, World Conference on Religions for Peace/ WCRP, based in New York (2006-samangke)
  • Wakil Ketua Umum MUI Pusat (2005-2010)
  • Wakil Ketua Dewan Penasihat ICMI Pusat (2005-2010)
  • Vice Secretary General, World Islamic People's Leadership, based in Tripoli (2005-samangke)
  • Member, World Council of World Islamic Call Society, based in Tripoli (2005-samangke)
  • President, Asian Committee on Religions for Peace/ ACRP, based in Tokyo (2004-samangke)
  • Ketua, Indonésian Committee on Religions for Peace/ IComRP (2000-samangke)
  • Sekretaris Umum Majelis Ulama Indonesia (MUI, 2000-2005)
  • Wakil Ketua PP Muhammadiyah (2000-2005)
  • Wakil Ketua Fraksi Karya Pembangunan MPR-RI (1999)
  • Wakil Sekjen DPP Golkar (1998-2000)
  • Wakil Sekretaris Fraksi Karya Pembangunan MPR-RI (1998)
  • Dirjen Pembinaan Penempatan Tenaga Kerja, DEPNAKER RI (1998-2000)
  • Ketua Departemen Penelitian dan Pengembangan DPP Golkar (1993-1998)
  • Anggota Dewan Riset Nasional (1993 – 1998)
  • Sekretaris Dewan Penasihat ICMI Pusat (1990-1995)
  • Wakil Ketua Mejelis Pemuda Indonésia (1990-1993)
  • Ketua Umum PP Pemuda Muhammadiyah (1989-1993)
  • Ketua DPP Ikatan Mahasiswa Muhammadiyah (IMM, 1985)
  • Dosen/ Guru Besar UIN Syarif Hidayatullah Jakarta (1982-samangke)
  • Dosen di berbagai Perguruan Tinggi (UMJ, UHAMKA, UI, 1982-2000)
  • Ketua Senat Mahasiswa Fakultas Ushuluddin, IAIN Jakarta (1980-1982)
  • Ketua IPNU Cabang Sumbawa (1970-1972).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g profil Din Syamsuddin (dipunundhuh tanggal 28 September 2012)
  2. a b c d Din Syamsudin: Jangan Kaitkan Teroris dengan Islam (dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2012)