Dilwale Dulhaniya LeJayenge

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dilwale Dulhaniya LeJayenge
DDLJ DVD.jpg
Disutradarani Aditya Chopra
Diprodhuseri Yash Chopra
Ditulis déning Aditya Chopra
Javed Siddiqui
Dibintangi Shahrukh Khan
Kajol
Amrish Puri
Farida Jalal
Anupam Kher
Dimusiki Jatin-Lalit
Sinématografi Manmohan Singh
Dibesut déning Keshav Naidu
Dibabar déning Yash Raj Films
Suwéné
189 minutes
Nagara Cithakan:Film India
Rantaman 4 crore (US$590,000)[1]
Kalarisan 123 crore (US$18 yuta)[2]

Dilwale Dulhaniya Le Jayenge inggih punika salah satungalipun filem India ingkang suksès. Film punika dipunrilis tanggal 20 Oktober 1995 (India). Film punika dipunperanaken déning artis Shahrukh Khan, Kajol Devgan lan Amrish Puri

Alur filem[besut | besut sumber]

Film punika gadhah papan ing Éropah lan India. Kalih tokoh utami ing filem punika inggih punika Raj (Shahrukh Khan) lan Simran (Kajol), kekalihipun gadhah gesang ingkang sami ing London, Inggris. Raj inggih punika tiyang London sugih ingkang tindak ing pundi- pundi ngagem mobil Lamborghini ing kampusipun, Universitas Cambridge. Raj gadhah gesang ingkang santai, boten wonten tanggel waleripun. Sapanunggalipun Simran inggih punika tiyang ingkang ayu lan gadhah karemenan kalih tiyang ganteng. Raj gadhah kekajengan badhé ing Éropah, sami kaliyan Simran. Kekalihipun ugi saged sami sami tepang ing Stasiun Victoria, London.

Raj damel Simran boten saged nitih kreta ing tlatah pagunungan Swiss. Amargi punika kekalihipun sami sami ing Swiss. Ing pungkasanipun Simran remen kaliyan Raj lan Raj makaten ugi. Ananging bapakipun Simran ngertos lan badhé jodhohaken Simran kalih tiyang ingkang gadhah asma Kamaljeet ing India.[3] Lan sapanunggalipun.

Paraga filem[besut | besut sumber]

Film punika dipunperanaken déning:

  1. Shahrukh Khan dados Raj Malhotra
  2. Kajol dados Simran Singh
  3. Amrish Puri dados Chaudhry Baldev Singh
  4. Farida Jalal dados Lajwanti
  5. Anupam Kher dados Dharamvir Malhotra
  6. Satish Shah dados Ajit Singh

Profil saking Film[besut | besut sumber]

  1. Direktor – Aditya Chopra
  2. Produser – Yash Chopra
  3. Produser 2 – Pamela Chopra & Uday Chopra
  4. Direktor tembang – Jatin Pandit & Lalit Pandit
  5. Cinematografi – Manmohan Singh[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Dilwale Dulhaniya Le Jayenge". ibosnetwork.com. Dijupuk 25 December 2010. 
  2. ^ "Top Lifetime Grossers Worldwide". Boxofficeindia.com. Diarsip saka sing asli ing 25 May 2012. Dijupuk 25 December 2010. 
  3. ^ www.downloadfilem.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)
  4. ^ www.starboxoffice.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)