Dhataran Kedhu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alam Dhataran Kedhu sing ijo lan subur ing saubengé Barabudhur.

Dhataran Kedhu iku dhataran vulkanik subur sing diubengi gunung-gunung geni ing Jawa Tengah, Indonésia; ya iku Gunung Sumbing lan Gunung Sindara ing sisih kulon, Gunung Merbabu lan Gunung Merapi ing sisih wétan, lan Paredèn Menorèh ing sisih kidul. Dhataran ikijuga wewatesan karo Dhataran Prambanan ing sisih kidul-wétané. Dhataran iki nduwèni makna wigati jroning sajarah Jawa Tengah amarga ajroning luwih saka sèwu taun dadi papan tuwuh ngremakané peradaban Jawa. Paninggalan sajarah dinasti Syailendra ya iku Barabudhur dumunung ing tengah dhataran iki.

Sawetara abad pungkasan kawasan iki utamané kutha Magelang minangka pangkalan wigati tumrap militèr Hindhia Walanda, status kutha akademi militèr iki lumaku terus nganti éra Republik Indonésia. Lokasi iki uga dihubungaké karo legendha Paku Pulo Jawa ya iku Gunung Tidar ing Magelang.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Suroyo, A. M. Juliati. (1900) Industri perkebunan dan dampaknya perkebunan kopi di karesidenan Kedu, 1850-1900 [S.l.] : Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Direktorat Sejarah dan Nilai Tradisional, Proyek Inventarisasi dan Dokumentasi Sejarah Nasional, (Seminar Sejarah Nasional V, Semarang, 27-30 Agustus 1990).
  • Suroyo, Agustina Magdalena Djuliati. (2000) Eksploitasi kolonial abad XIX : kerja wajib di Keresidenan Kedu 1800-1890 Yogyakarta : Yayasan untuk Indonesia. ISBN 979-8681-56-8

Cithakan:Indonésia-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhataran_Kedhu&oldid=830161"