Dejan Lovren

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Dejan Lovren
Dejan Lovren cropped.jpg
Lovren main ing Liverpool taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Dejan Lovren
Tanggal lair (1989-07-05) 5 Juli 1989 (umur 29)
Papan lair Zenica, SFR Yugoslavia
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 6
Karir nom
1999–2002 NK Ilovac
2002–2004 NK Karlovac
2004–2006 Dinamo Zagreb
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2010 Dinamo Zagreb 37 (1)
2006–2008Inter Zaprešić (loan) 50 (1)
2010–2013 Lyon 72 (2)
2013–2014 Southampton 31 (2)
2014– Liverpool 97 (3)
Tim nasional
2004–2005 Croatia U17 18 (2)
2006 Croatia U18 2 (0)
2006–2008 Croatia U19 10 (1)
2007–2009 Croatia U20 5 (0)
2007–2010 Croatia U21 19 (3)
2009– Croatia 35 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:11, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10:26, 9 October 2017 (UTC)

Dejan Lovren (diucapaké [loʋrêːn]) (lair ing Zenica, 5 Juli 1989; umur 29 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan nasional Kroasia sing nduwéni posisi bèk kanggo klub Liverpool lan Tim Nasional Kroasia.[1] Lovren miwiti karir junior ing klub Karlovac banjur miwiti karir kang sénior ing klub kasebut. Banjur pindhah menyang Dinamo Zagreb sing ngutangi kanggo Inter Zaprešić sadurungé gabung Lyon ing 2010.[1] Ing wulan Juni 2013 dhèwèké gabung karo klub Southampton.[2]

Lovren pernah main ing klub Dinamo Zagreb sadurungé pindhah menyang Olympique Lyon ing wulan Januari 2010.[3] Lovren ngentékaké telung setengah mangsa ing tim Ligue 1 lan menangaké Coupe de France 2012 sadurungé napakasmani kontrak karo Southampton ing taun 2013.[3] Sawisé semusim bareng Southampton, dhèwèké melu gabung karo Liverpool kanthi rega £ 20 yuta.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Profil Singkat Dejan Lovren

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b title=Dejan Lovren(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  2. title=Saints Land Lovren(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  3. a b c title=Profil singkat Dejan Lovren(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)