Dejan Lovren

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dejan Lovren
Liver-SM 2017 (5) (Dejan Lovren).jpg
Lovren main ing Liverpool Mangsa 2017-18
Katerangan priangga
Jeneng dawa Dejan Lovren
Tanggal lair (1989-07-05) 5 Juli 1989 (umur 31)
Papan lair Zenica, SFR Yugoslavia
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)
Posisi main Bèg Tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Zenit St.Petersburg
Angka 6
Karir nom
1999–2002 NK Ilovac
2002–2004 NK Karlovac
2004–2006 Dinamo Zagreb
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2010 Dinamo Zagreb 37 (1)
2006–2008Inter Zaprešić (loan) 50 (1)
2010–2013 Lyon 72 (2)
2013–2014 Southampton 31 (2)
2014–2020 Liverpool 97 (3)
2020–saiki Zenit St.Petersburg
Tim nasional
2004–2005 Kroasia U17 18 (2)
2006 Kroasia U18 2 (0)
2006–2008 Kroasia U19 10 (1)
2007–2009 Kroasia U20 5 (0)
2007–2010 Kroasia U21 19 (3)
2009–saiki Kroasia 35 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:29, 02 Sèptèmber 2020 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:30, 02 Sèptèmber 2020 (UTC)

Dejan Lovren (diucapaké [loʋrêːn]) (lair ing Zenica, 5 Juli 1989; umur 31 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan nasional Kroasia sing nduwéni posisi bèg kanggo klub Liverpool lan Tim Nasional Kroasia.[1] Lovren miwiti karir junior ing klub Karlovac banjur miwiti karir kang sénior ing klub kasebut. Banjur pindhah menyang Dinamo Zagreb sing ngutangi kanggo Inter Zaprešić sadurungé gabung Lyon ing 2010.[1] Ing wulan Juni 2013 dhèwèké gabung karo klub Southampton.[2]

Lovren pernah main ing klub Dinamo Zagreb sadurungé pindhah menyang Olympique Lyon ing wulan Januari 2010.[3] Lovren ngentékaké telung setengah mangsa ing tim Ligue 1 lan menangaké Coupe de France 2012 sadurungé napakasmani kontrak karo Southampton ing taun 2013.[3] Sawisé semusim bareng Southampton, dhèwèké melu gabung karo Liverpool kanthi rega £ 20 yuta.[3] Lovren kasil gayuh puncak prestasiné nalika béla Liverpool.

Bebungah[4][besut | besut sumber]

  • Juara Piala Kroasia 2009
  • Juara Liga Kroasia 2009
  • Juara Liga Kroasia 2010
  • Juara Piala Super Prancis 2012
  • Juara Liga Champions Eropa 2019
  • Juara Piala Super Eropa 2019
  • Juara Liga Primèr Inggris 2020

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(in Indonésia) Profil Singkat Dejan Lovren

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b title=Dejan Lovren(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  2. title=Saints Land Lovren(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  3. a b c title=Profil singkat Dejan Lovren(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  4. "Dejan Lovren - Titles & achievements". www.transfermarkt.com (in Inggris). Retrieved 2020-07-04.