Dampo Awang Beach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dampo Awang Beach utawa kerep dicekak dadi DAB iku sawijining papan atraksi ing Kabupatèn Rembang. Kala mbiyèn papan iki dijenengi Taman Kartini, nanging saiki diarani Dampo Awang Beach (DAB). DAB ana ing Rembang. Nalika mlebu kutha Rembang, luwih kurang 5 menit saking arah Pati sampun bisa tekan ing DAB. Panggoné DAB iku stratégis, ana ing jalur pantura Kabupatèn Rembang. Ing dina-dina gedhé racaké DAB wonten konser, kaya ta dangdutan, seni, lsp.. Acara gedhé dhéwé ya iku kupatan, nalika kupatan pantura ngantos ditutup lan dialihke ing jalur liyané supados boten macet.

Fasilitas[besut | besut sumber]

Fasilitas ana DAB akèh cah-cahe kaya ta dolanan ya iku jungkat-jungkitan, bandulan, bèji, flying fox, banana buts, lsp.. DAB uga dados salah sijiné jujugan plesiran ing Rembang. Saliyané kui DAB ing Rembang wonten musium Kartini, makam Kartini, bèji Bulu Mantingan, lan liya-liyané.

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing DAB ana paninggalan sajarah ya iku jangkar raksesa, ukurane kang gedhé. Masarakat Rembang nyebat jangkar iku jangkare "Dampo Awang". Miturut carita saka génerasi menyang génerasi, ing lelampahan muteri samudra, armada Dampo Awang tau singgah ana pasisir Pulau jawa. Kanthi sewayah ana pawarta tentang pasisir Regol lan Sunan Bonang tekan kupinge sang laksamana saka daratan Cina. Pasisir lan landai, ombak kang anteng lan tanah kang subur uga gawé sang Dampo Awang kepéngin menyambangi. Luwih saka iku, ing kiwa-tengené pasisir iku ana omahé Sunan kang duwé kesaktian. Dampo Awang boten sabar pengen nyobi kesaktenane Sang Sunan kang masyur kui, saéngga armada mau diarahke tumuju pasisir Regol.

Dampo Awang ya iku saudagar lan bangsawan saka nagara Champa, sak liyané kui Dampo Awang uga laksamana kang duwé armada laut kang amba. Dampo Awang dikancani kaleh prajuritipun nglakokaké eskpedisi lan perdagangan. Jangkar dampo Awang saiki uga dadi identitas Rembang, mbiyèn kang dikenal Taman Rekreasi Pasisir Kartini ditambahi ukara Dampo Awang Beach supaya bisa gampang diweling karo wisatawan.