Daging sapi Mongolia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mongolian beef
Mongolian Beef.jpg
A plate of Mongolian beef with noodles and rice
AjanganMain course
Panggonan asalTaiwan
Tlatah utawa prajaTaiwan
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFlank steak, brown sauce (hoisin, soy), vegetables (usually broccoli), rice or cellophane noodles
Buku masakan: Mongolian beef  Médhia: Mongolian beef

Daging sapi Mongolia minangka sajian sing disajikake ing restoran Tionghoa sing diiris daging sapi, biasane steak, biasane digawe karo bawang . [1] Daging sapi umume dipasangake karo daun bawang utawa sayuran campuran lan asring ora pedhes. Piring kasebut asring diwenehake liwat nasi kukus, utawa ing AS, liwat mi mi cellophane sing renyah.

Daging sapi Mongolia kalebu salah sawijining sajian daging sing dikembangake ing Taiwan ing ngendi restoran barbekyu Cina pisanan ditemokake. [2] Mula, ora ana bahan utawa cara nyiyapake sing dijupuk saka masakan tradisional Mongolia.

[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Katie Workman (10 October 2017), "Mongolian Beef", Flathead Beacon, Kalispell, Montana, diarsip saka sing asli ing 10 October 2017, dibukak ing 7 May 2018
  2. Gary Marvin Davison; Barbara E. Reed (1998). Culture and Customs of Taiwan. Greenwood Publishing Group. p. 144. ISBN 9780313302985. Dibukak ing 7 May 2018. mongolian barbecue taiwanese.
  3. Bee Yinn Low (2012). Easy Chinese Recipes: Family Favorites From Dim Sum to Kung Pao. Tuttle Publishing. ISBN 9781462906284. Dibukak ing 7 May 2018.