Siu mei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Siu mei
HK SYP Ming Sing 60402 16.jpg
Roasted goose (top left)
soy sauce chicken (top middle)
white cut chicken (top right)
roasted pork (bottom left)
Char siu (bottom right, on tray)
Werdi literalroast-flavored

Siu mei ( Chinese ) minangka salah sawijining jeneng daging umum Kanton sing dipanggang ing spit ing geni sing mbukak utawa oven rotisserie sing ngobong kayu gedhe. Iki nggawe rempah- rempah barbecue sing unik lan panggang biasane ditutupi saos roso (saos liyane digunakake kanggo saben macem-macem daging) sadurunge dipanggang. Siu mei misuwur banget ing Hong Kong lan Macau, lan Chinatown luar negeri utamane karo para emigran Kanton . [1] Ing Hong Kong, umume wong mangan siu mei saben patang dina, kanthi char siu dadi sing paling populer, diikuti karo siu yuk (daging babi panggang utawa weteng daging babi) ing nomer loro, lan angsa panggang nomer telu. [2] Siu mei uga dikenal kanthi sebutan minangka siu laap (烧腊;燒臘; ), amarga sebutan pungkasan kalebu siu mei, lou mei, lan panganan liyane sing dimasak lan diawet kanthi gaya Kanton.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Zoe Li (29 August 2011). "Hong Kongers eat 66,000 tons of siu mei a year". CNN Go. Dibukak ing 10 November 2011.
  2. [1]