Pratélaning pulo ing Segara Baltik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Artikel iki wujud pratélan pulo ing Segara Baltik.

Miturut ukuran[besut | besut sumber]

  1. Gotland (2,994 km², duwèké Swèdhen)
  2. Saaremaa (2,673 km², duwèké Éstlan)
  3. Öland (1,342 km², duwèké Swèdhen)
  4. Hiiumaa (989 km², duwèké Éstlan)
  5. Rügen (935 km², duwèké Jerman)
  6. Bornholm (588 km², duwèké Dhènemarken)
  7. Usedom (445 km², kapérang Polen lan Jerman)
  8. Wolin (265 km², duwèké Polen)
  9. Muhu (198 km², duwèké Éstlan)
  10. Fehmarn (185 km², duwèké Jerman)
  11. Värmdö (181 km², duwèké Swèdhen)

Miturut populasi[besut | besut sumber]

  1. Usedom (76,500 jiwa, kapérang Polen lan Jerman)
  2. Rügen (73,000 jiwa, duwèké Jerman)
  3. Gotland (57,381 jiwa, duwèké Swèdhen)
  4. Bornholm (44,100 jiwa, duwèké Dhènemarken)
  5. Saaremaa (40,312 jiwa, duwèké Éstlan)
  6. Öland (23,000 jiwa, duwèké Swèdhen)
  7. Wolin (17,000 jiwa, duwèké Polen)
  8. Fehmarn (14,000 jiwa, duwèké Jerman)
  9. Hiiumaa (10,000 jiwa, duwèké Éstlan)
  10. Muhu (1,822 jiwa, duwèké Éstlan)

Kapuloan Åland (duwèké Finlan) dumunung ing gerbang Teluk Bothnia nandhani wates lor Segara Baltik.

Pulo-pulo Swèdhen kang gedhé dhéwé Zealand (7,000 km² 2,200,000 jiwa) lan Funen (2,984 km² 400,000 jiwa) dumunung ing antarané Segara Baltik lan Kattegat.