Cruller

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cruller
Cinnamon twist.jpg
Cinnamon glazed cruller
Jeneng liyanéTwister
JinisPastry/Doughnut
VariasiFrench cruller
Buku masakan: Cruller  Médhia: Cruller

A cruller ( /ˈkrʌlər/ ) iku jero-goreng jajanan populer ing AS lan Kanada kerep digawe saka persegi dowo saka keuangan, karo Cut digawe ing tengah sing ngidini bakal ditarik liwat lan liwat dhewe prodhuksi corak ing sisih jajanan. Crullers wis diterangake kaya "torpedo cilik, dikepang". [1] Sawetara gaya cruller liyane digawe saka adonan sing luwih kenthel kaya donat kue sing dibentuk nganggo roti cilik utawa bentuk tongkat, nanging ora mesthi bengkong. [2] Cruller bisa uga diiseni gula bubuk biasa; gula bubuk dicampur karo kayu manis ; utawa icing

Cruller Prancis minangka donat suling, bentuk suling digawe saka jajanan choux kanthi tekstur hawa sing entheng. [3] Spritzkuchen Jerman mirip banget.

Klejne Denmark gawenan tangan, bentuk cruller tradisional, persegi panjang kanthi loro sisi bengkong
"Cruller Prancis" bunder digawe kanthi nozel sing diekstrusi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Joseph P. Kahn, "With Progress, a Cruel Twist", Boston Globe, 25 October 2003.
  2. John Foust. "Midwestern Crullers". www.gojefferson.com. Dibukak ing 24 June 2017.
  3. Smith, Patti (2010). Just Kids. New York, New York: Ecco. p. 111. ISBN 978-0-06-621131-2.