Cruffin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cruffin ing Pak Holmes Bakehouse
Macem-macem kothak cruffin dening Lune Croissanterie

Cruffin minangka hibrida saka croissant lan muffin . Kue - kue digawe kanthi mbuktekake lan baking adonan laminasi ing cetakan muffin. Cruffin banjur diisi macem-macem krim, selai, creme pâtissières utawa curd, banjur dihiasi.

Cruffin sing pisanan digawe yaiku Kate Reid saka Lune Croissanterie ing Melbourne, Australia ing taun 2013. [1] [2] [3] Cruffin banjur dipopulerake lan merek dagang dening Pak Holmes Bakehouse, saka San Francisco. Wiwit kuwi, ana macem-macem variasi cruffin sing ditemokake ing saindenging jagad.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The Vision Eclectic". Broadsheet Sydney. Dibukak ing 2015-10-08.
  2. "Lune Croissanterie". Broadsheet Melbourne. Dibukak ing 2015-10-08.
  3. "Everyday Coffee on Instagram: "Croissant Pastry + Muffin Tin = Cruffin. We have 6. We have the only 6. There's Nutella in them. This is not a joke. #dontsleep #snoozelose…"". Instagram. Dibukak ing 2015-10-08.