Muffin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Muffin roti tawar blueberry ing cangkir muffin kertas.

Muffin minangka panganan panggang ukuran individu. Iki bisa ngrujuk marang rong barang sing beda, roti panggang sing wis dipanggang banjur dipanggang ing wajan (biasane ora legi) lan roti tawar kaya cupcake (asring digawe manis) sing ragi kimia banjur dipanggang ing cetakan. Nalika muffin roti cepet asring dipanen, ana macem-macem rasa gurih sing digawe karo bahan kayata jagung lan keju. Roti datar iku asale saka Inggris utawa Eropa, lan paling ora diwiwiti wiwitane abad kaping 18, dene roti cepet diwiwiti ing Amerika Utara sajrone abad kaping 19. Kalorone wis umum ing saindenging jagad saiki.