Cromlech

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cromlech

Cromlech ya iku struktur megalitikum kang kadhapur saka seklompok menhir kang mbentuk bunderan utawa semi bunderan.[1] Istilah cromlech disilih saka basa Keltik crom kang ateges bunderan lan lech kang ateges panggonan.[1] Panggonan kang tinemu cromlech kang cacahé paling akèh ya iku wewatunan kang mbentuk bunderan neolitikum ing Inggris.[1] Sanajan fungsi lan simbolisme wujud wewatunan iki isih durung jelas, cromlech dipercaya digunakaké minangka panggonan pamujan.[1]

Cromlech paling misuwur ing Éropah Kulon ya iku Stonehenge kang dibangun ing pirang-pirang tahap ya iku sakiwa-tengené taun 2800 SM-1500 SM.[1] Kanthi berabad-abad, yasan kang ana ing dataran Salisbury ing Inggris kulon daya iki narik kawigaten wong.[1] Dipercaya, situs Stonehenge digunakaké déning masarakat prasajarah minangka panggonan pemujaan.[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Adams, Laurie Schneider (2001). A History of Western Art. McGraw-Hill. ISBN 0-07-231717-5. 
  2. ^ Stonehenge’s 'Little Sister' Found, Jakarta Globe. Diundhuh tanggal 20 Mèi 2010.