Cotechino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cotechino sing digodhog (ndhuwur) disedhiyakake nganggo polenta lan lentil

Cotechino ing ( /ˌktˈkn, -tˈ-/, palafalan jroning basa Italia: [koteˈkiːno] ) yaiku sosis daging babi gedhe ing Italia sing mbutuhake masak alon; umume disiram ing panas sing kurang suwene pirang-pirang jam. [1] Jeneng kasebut asale saka cotica (kulit), nanging bisa uga beda-beda jenenge ing macem-macem wilayah produksi. Miturut tradhisi, disajikake nganggo lentil nalika wengi taun anyar, [2] amarga lentil — amarga bentuk - dikreditake kanggo nggawa dhuwit kanggo taun ngarep.

Disiapake kanthi ngisi casing alami nganggo kulit, daging babi (biasane pilihan sekunder), lan lemak dicampur karo uyah lan rempah-rempah ; [3] ing produksi industri, nitrit lan nitrat ditambah minangka bahan pengawet . Sawetara sosis sing padha ana ing tradhisi masak Italia, kayata musetto lan zampone sing digawe nganggo daging lan bagean daging babi sing beda-beda, musetto digawe karo daging sing dijupuk saka moncong daging babi lan zampone digandheng karo kulit sikil anterior daging babi.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Rachel Roddy (2017-12-28). "Rachel Roddy's recipes for four new year treats inspired by Italy". The Guardian. Dibukak ing 2017-12-30.
  2. Rachel Roddy (2017-12-28). "Rachel Roddy's recipes for four new year treats inspired by Italy". The Guardian. Dibukak ing 2017-12-30.
  3. Rachel Roddy (2017-12-28). "Rachel Roddy's recipes for four new year treats inspired by Italy". The Guardian. Dibukak ing 2017-12-30.