Cora Du Bois

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cora Du Bois ya iku ahli antropologi wanita kalairan Brooklyn, New York, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1903[1][2]. Du Bois naté olèh pandhidhikan ana ing Barnard College (BA) taun 1927. Sabanjuré MA ing Columbia University (1928) lan Ph.D. ing University of California, Berkeley (1932). Panlitian antropologis naté ing California lan Oregon (1929), Alor Indonesia (1938), Swiss, Indhi, Sri Lanka (1942-1954), lan Orissa Indhi (1961)[3][4][5]. Du Bois uga nulis werna-werna karya akademis, kaya déné Wintu Ethnography (1935), ‘Some anthropological perspectives on psycho-analysis’ ana ing jurnal Psycho-Analytic Review (1937), The People of Alor (1944), Social Forces in Southeast Asia (1949). Nalika ing Alor, dhèwèké nganggo metode tés psikologi lan ngumpulaké crita urip ing pakaryan ètnografi[6]. Karyané The People of Alor dadi landmark ing bab kajian antropologi psikologi.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Amit, Vered, (eD) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 182. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. Gérald, Gaillard, (2004). The Routledge dictionary of anthropologists. London: Routledge. k. 110. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  3. "Cora Du Bois and Twentieth-Century American Anthropology by Chris Fuller « Anthropology of this Century". aotcpress.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28. 
  4. Fowler, Glenn (1991-04-11). "Cora DuBois, Harvard Professor of Anthropology, Is Dead at 87". The New York Times (ing basa Inggris). ISSN 0362-4331. Dijupuk 2017-12-28. 
  5. "Cora Du Bois: Anthropology, Diplomat, Agent | Association for Feminist Anthropology". afa.americananthro.org (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-28. 
  6. "Cora Du Bois". Harvard Magazine (ing basa Inggris). 2015-12-09. Dijupuk 2017-12-28.