Cimol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cimol inggih punika panganan utawi jajanan ingkang dipundamel saking glepung kanji. Tembung cimol piyambak sajatosipun saking basa Sunda ingkang singakatanipun saking aci digemol.

Caranipun damel cimol[besut | besut sumber]

  1. Ingkang kaping satunggal glepung kanji dipundamel adonan,
  2. Lajeng adonan ingkang sampun dados kala wau dipunbentuk bunder-bunder,
  3. Pungkasan dipungorèng.

Padatanipun cimol dipundhahar kaliyan bumbu cimol ingkang awujud bubuk. Wonten ingkang raos pedes, asin, keju lan sanès-sanèsipun [1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1], Cimol - Indonesia (dipun-akses tanggal 13 Oktober 2012)