Cimol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Praupané cimol

Cimol inggih punika panganan utawi jajanan ingkang dipundamel saking glepung kanji. Tembung cimol piyambak sajatosipun saking basa Sunda ingkang cekakanipun saking aci digemol. Jajanan iki bisa ditemoni ing pinggir dalan.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti sing dicepakaké[besut | besut sumber]

  • Glepung pathi (tapioka) 200 gram
  • Glapung gandhum 100 gram
  • Banyu 100 ml
  • Uyah 1 sendhok tèh
  • Kaldhu bubuk 1 sendhok tèh

Cara ngolah[besut | besut sumber]

  1. Campur kabèh piranti ing mangkok lann ulèni nganti kalis.
  2. Lajeng adonan ingkang sampun dados kala wau dipunbentuk bunder-bunder,
  3. Pungkasan dipungorèng.
  4. Padatanipun cimol dipundhahar kaliyan bumbu cimol ingkang awujud bubuk. Wonten ingkang raos pedes, asin, keju lan sanès-sanèsipun [1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1], Cimol - Indonesia (dipun-akses tanggal 13 Oktober 2012)