Menyang kontèn

Cimol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
     
Praupanipun cimol

Cimol inggih punika dhaharan utawi jajanan ingkang dipundamel saking glepung kanji. Tembung cimol piyambak sajatosipun saking basa Sunda ingkang cekakanipun saking aci digemol. Jajanan puniki saged dipunpanggihaken wonten ing pinggir radosan.

Cara ndamel[besut | besut sumber]

Pirantos ingkang dipuncepakaken[besut | besut sumber]

  • Glepung pathi (tapioka) 200 gram
  • Glapung gandhum 100 gram
  • Toya 100 ml
  • Sarem setunggal lantaran tèh
  • Kaldhu bubuk setunggal lantaran tèh

Cara ngolah[besut | besut sumber]

  1. Campur sedaya pirantos wonten ing mangkok lan ulèni dumugi kalis.
  2. Lajeng adonan ingkang sampun dados kala wau dipunbentuk bunder-bunder,
  3. Pungkasan dipungorèng.
  4. Padatanipun cimol dipundhahar kaliyan bumbu cimol ingkang awujud bubuk. Wonten ingkang raos pedes, asin, keju lan sanès-sanèsipun [1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1], Cimol - Indonesia (dipun-akses tanggal 13 Oktober 2012)