Ciccioli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Iki ciccioli, sing kaya kulit babi.

Ciccioli minangka kue daging babi sing dipress . Dheweke misuwur kanthi jeneng iki ing Emilia Romagna, dadi kondhang ing Modena, Reggio Emilia, Bologna, Parma lan Romagna . Ing Napoli diarani cicoli . [1] Ing Lazio lan Umbria diarani sfrizzoli . Ing Calabria diarani risimugli .Ciccioli digawe nganggo kompres, pangatusan, lan penuaan daging babi, turahan daging babi. Kethokan kasebut dikompres nganggo penet khusus sing daginge dibungkus kain karung, banjur diperes alon-alon pirang-pirang minggu kanggo ngilangi cairan sing berlebihan. Dheweke bisa disiapake ing preparat basah sing bisa diiris lan disajikake, utawa kanthi bentuk garing, renyah, kaya chip sing asring diarani ciccioli frolli . Hasil kasebut uga minangka sisa saka persiapan Strutto .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Adam Ledgeway, Grammatica diacronica del napoletano (Walter de Gruyter, 2009; ISBN 3484971282), p. 512.