Churchkhela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Churchkhela
Kakheti, Georgia — Churchkhela.jpg
Kakhetian churchela
Jeneng liyanéChurchela, Kelawo
JinisConfectionery
Panggonan asalGeorgia
Woworan pokokGrape must, nuts, flour
Buku masakan: Churchkhela  Médhia: Churchkhela

Churchkhela ( Basa Géorgia: ჩურჩხელა , Georgian pronunciation: [tʃʰurtʃʰxɛlɑ] ) minangka salah sawijining panganan tradisional Georgia [1] [2] [3] permen sing kaya lilin. Úa utama sing anggur kudu, perkakas, lan glepung . Almond, kenari, kemiri, lan coklat lan kadang kismis diikat nganggo tali, dicelupake nganggo jus anggur utawa jus buah sing kenthel banjur dikeringake kanthi sosis . [4] Teknologi tradisional churchkhela ing wilayah Kakheti ditulis ing dhaptar Warisan Budaya Intangible ing Georgia taun 2015. [5] [6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Goldstein, Darra (1999). The Georgian Feast: The Vibrant Culture and Savory Food of the Republic of Georgia. University of California Press. p. 210.
  2. Чурчхела. langet.ru (ing basa Rusia). Culinary Dictionary of V.V. Pokhlebkin. 2002. Грузинское национальное лакомство.
  3. Roufs, Timothy G.; Roufs, Kathleen Smyth (2014). Sweet Treats around the World: An Encyclopedia of Food and Culture. ABC-CLIO. p. 140.
  4. Zeldes, Leah A. (2011-03-02). "Eat this! Rojik, something sweet from Armenia". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc. Dibukak ing 2011-06-30.
  5. "არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობა" [Intangible Cultural Heritage] (PDF) (ing basa Georgia). National Agency for Cultural Heritage Preservation of Georgia. Dibukak ing 25 October 2017.
  6. "UNESCO Culture for development indicators for Georgia (Analytical and Technical Report)" (PDF). EU-Eastern Partnership Culture & Creativity Programme. October 2017. pp. 82–88. Dibukak ing 25 October 2017.