Chiune Sugihara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chiune Sugihara
Sugihara b.jpg
Foto Chiune Sugihara
Lair 1 Januari 1900
Yaotsu, Jepang
Pati 31 Juli 1986
Fujisawa, Jepang
Pakaryan Diplomat

Chiune Sugihara (杉原千畝 Sugihara Chiune?, lair ing Yaotsu, Gifu, Prefektur Gifu, 1 Januari 1900 – pati ing Fujisawa, Prefektur Kanagawa, 31 Juli 1986 ing yuswa 86 taun) ya iku diplomat Jepang kang nyelamatakế ếwonan wong Yahudi ana ing jaman Perang Dunia II nalika dhềwềkế njabat dadi konsul Kekaisaran Jepang ing Lituania.[1][2] Sugihara ya iku wong kang dikenal ora duwế motivasi liya kejaba kanggo nglakokakế apa kang dianggep bener lan saiki dikenak karo "Schindler Jepang."[2] Chiune Sugihara dilairakế tanggal 1 Januari 1900 ing Mino, daếrah pedếsaan ing Prefektur Gifu saka wewengkon Chubu ing Jepang, bapakế jenengế Yoshimizu Sugihara, lan ibunế jenengế Yatsu Sugihara.[2] Sugihara ya iku anak nomer loro saka lima sedulur lanang lan wếdok siji.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chiune_Sugihara&oldid=1106760"