Chiune Sugihara

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Chiune Sugihara
Foto Chiune Sugihara
Lair 1 Januari 1900
Yaotsu, Jepang
Tilar donya 31 Juli 1986
Fujisawa, Jepang
Pagawéyan Diplomat

Chiune Sugihara (杉原千畝 Sugihara Chiune?, lair ing Mino, Gifu, Prefektur Gifu, 1 Januari 1900 – pati di Fujisawa, Prefektur Kanagawa, 31 Juli 1986 ing yuswa 86 taun) ya iku sawijining diplomat Jepang kang nyelamatakế ếwonan wong Yahudi ana ing jaman Perang Dunia II nalika dhềwềkế njabat dadi konsul Kekaisaran Jepang ing Lituania.[1][2] Sugihara ya iku sawijining wong kang dikenal ora duwế motivasi liya kejaba kanggo nglakokakế apa kang dianggep bener lan saiki dikenak karo "Schindler Jepang."[2] Chiune Sugihara dilairakế tanggal 1 Januari 1900 ing Mino, daếrah pedếsaan ing Prefektur Gifu saka wilayah Chubu ing Jepang, bapakế jenengế Yoshimizu Sugihara, lan ibunế jenengế Yatsu Sugihara.[2] Sugihara ya iku anak nomer loro saka lima sedulur lanang lan wếdok siji.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chiune_Sugihara&oldid=1062741"