Chipa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chipa
Chipá.jpg
Buku masakan: Chipa  Médhia: Chipa

Chipa ( pangucap cara Spanyol: [ˈt͡ʃi.pa], Guarani pronunciation: [ʃiˈpa] ) minangka salah sawijining jinis roti panggang, keju, rasa camilan lan sarapan sing populer ing Paraguay . [1] Resep iki wis ana wiwit abad kaping 18 lan asale kalebu karo masarakat adat Guaraní . Iki regane murah lan asring didol saka pinggir dalan lan ing bis dening vendor kanthi nggawa kranjang gedhe kanthi bungkus anget sing dibungkus nganggo kain.

Jeneng asline saka Guarani chipa . Chipa cilik bisa uga diarani chipita . Ing Santa Cruz de la Sierra, Bolivia, istilah cuñapé ( Guarani ) asring digunakake. Ing sawetara bagéan Argentina, diarani chipá (kanthi tandha aksen ), utawa chipacito nalika isih cilik.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Elichondo, Margarita: La comida criolla: Memoria y recetas. Popular Culture Library, Editions of EL SOL, 2003 (ISBN 950-9413-76-3) (Restricted online copy ing Google Books)