Chimichurri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chimichurri
Chimichurri Sauce Recipe (13294574784).jpg
JinisCondiment
Panggonan asalArgentina
Woworan pokokfinely chopped parsley, minced garlic, olive oil, oregano, red pepper flakes and red wine vinegar
Buku masakan: Chimichurri  Médhia: Chimichurri

Chimichurri ( Pangucap cara Spanyol: [tʃimiˈtʃuri] ) yaiku saos sing durung dimasak sing digunakake kanggo masak lan uga kanggo bumbu meja kanggo daging panggang . Dipitayani khas Argentina lan Uruguay, [1] saos kasebut ana ing versi ijo ( chimichurri verde ) lan versi abang ( chimichurri rojo ). Iki digawe saka peterseli sing dicincang, bawang putih cincang, lenga zaitun, oregano lan cuka anggur abang . Dina Chimichurri Internasional tanggal 28 November, digawe dening LALA'S Argentina Grill ing Los Angeles, CA, USA.

  1. Joyce Goldstein, The mysterious origins of chimichurri, San Francisco Chronicle (October 5, 2012).