Chal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chal
Shubat vs Kumis.jpg
Bowls of shubat (left), beverage of fermented camel milk, and kumis (right), beverage made from fermented mare's milk
Jeneng liyanéShubat
Panggonan asalTurkmenistan and Kazakhstan
Woworan pokokCamel milk
Buku masakan: Chal  Médhia: Chal

Chal, utawa shubat ( Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value). , pronounced [ɕʊbɑt] ), punika salah sawijining jinis olahan saka Turkic (utamané Turkmen lan Kazakh ) arupa wedang saka fermentasi susu unta, sing mencorong putih karo roso ora nguntungke, populer ing Asia Tengah - utamané ing Kazakhstan lan Turkmenistan . [1] Ing Kazakhstan, ombenan kasebut dikenal minangka shubat, lan minangka panganan musim panas utama. [2] Amarga sarat persiyapan lan alam sing rusak, chal kabukten angel diekspor. [3] Agaran (krim fermentasi) dikumpulake saka ndhuwur chal.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Anatoly Michailovich Khazanov (15 May 1994). Nomads and the outside world (2nd ed.). Univ of Wisconsin Press. p. 49. ISBN 978-0-299-14284-1.
  2. Aliya Meldebekova; Gaukhar Konuspayeva; Emilie Diacono; Bernard Faye (2008). "Heavy Metals and Trace Elements Content in Camel Milk and Shubat from Kazakhstan". In Yuriy Sinyavskiy; Bernard Faye (eds.). Impact of Pollution on Animal Products (NATO Science for Peace and Security Series C: Environmental Security). Berlin: Springer. pp. 117–123. doi:10.1007/978-1-4020-8359-4. ISBN 978-1-4020-8357-0.
  3. "Great Culinary Dictionary. Chal in Russian, retrieved April 11, 2007". Diarsip saka sing asli ing October 13, 2007. Dibukak ing April 11, 2007.