Chaerilus celebensis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chaerilus celebensis
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Arachnida
Ordho: Scorpiones
Famili: Chaerilidae
Génus: Chaerilus
Spésies: C. celebensis
Jeneng binomial
Chaerilus celebensis
(Pocock, 1894)

Chaerilus celebensis dikenal uga kanthi jeneng kala jengking Asia ya iku spésiès kala jengking saka kulawarga Chaerilidae. Spésies iki kawedharaké déning Reginald Innes Pocock ing taun 1894 kanthi spésies conto kang kajupuk saka Sulawesi (Celebes)[1].

Sanajan kalapuraké manawa uga tinemu ing pira-pira nagara Asia Kidul Wetan, nanging cathetan kang bisa kaandhalaké saka Luwu[1].

Kala jengking iki dawané watara 38 mm, arang kerengan karo sapadhané, lan wisané mung sethithik, ora wigati tumrap mèdhis[2]. Kala jengking iki urip ing alas tropis, nanging tetep mapan ing palemahan, ing papan lembab kang cedhak lemah. Lumrahé ora mènèk wit sanajan uga bisa ana wit kang ora dhuwur[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Wilson R. Lourenço, Dong Sun & Mingsheng Zhu (2010). "A new species of Chaerilus Simon, 1877 (Scorpiones, Chaerilidae) from Thailand" (PDF). Raffles Bulletin of Zoology 58 (1): 79–85. 
  2. a b Manny Rubio (2008). Scorpions: Everything About Purchase, Care, Feeding, and Housing. Barron's Educational Series. k. 108. ISBN 9780764139819.