Menyang kontèn

Capuns

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Capuns
JinisDumpling
Panggonan asalSwitzerland
Tlatah utawa prajaGraubünden
Woworan pokokSpätzle dough, dried meat, chard leaf
Buku masakan: Capuns  Médhia: Capuns

Capuns minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional saka kanton Graubünden ing Switserlan, sing umume digawe ing sisih kulon Grisons.[1] Bahan-bahan kasebut digawe saka adonan Spätzle [2] nganggo potongan daging garing, kayata daging sapi garing,[3] lan digulung ing godhong chard. Dheweke digodhog ing saus bouillon, susu lan banyu lan disajekake ditutupi keju parut.[4]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Charly Bieler, Evelyn Lengler (2006). Capuns Geschichten, p. 303. Desertina Verlag Bündner Monatsblatt, Chur. ISBN 978-3-85637-306-1.
  2. Flinn, C. (2009). Fresh Canadian Bistro: Top Canadian Chefs Share Their Favourite Recipes. Formac Publishing Company Limited. kc. 58. ISBN 978-0-88780-853-1. Dibukak ing November 5, 2016.
  3. Steves, R. (2014). Rick Steves Switzerland. Rick Steves. Avalon Travel Publishing. kc. 312. ISBN 978-1-61238-766-6. Dibukak ing November 5, 2016.[pranala mati permanèn]
  4. Nicola Williams (2009), Lonely Planet Switzerland (édhisi ka-6), Lonely Planet, kc. 44, ISBN 978-1-74104-785-1, dibukak ing 2010-10-23