Dolma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dolma
Dolma Azerbaijani.JPGAzerbaijani Badımcan dolması 1.JPGStamps of Azerbaijan, 2005-702.jpg
Azerbaijani dolmas with vine leaves (top); dolmas with eggplant, tomato, and pepper (middle); a stamp issued by Azerbaijan's Postal Service (bottom)
AjanganAppetizer or main dish
Panggonan asalMiddle East
Tlatah utawa prajaCentral Asia, Eastern Europe, South Caucasus, Middle East, Western Asia
Hawa ajanganCold or hot
Woworan pokokStuffed peppers, vine leaves, rice, gourd, eggplant
VariasiPartial
Buku masakan: Dolma  Médhia: Dolma

Dolma minangka kulawarga panganan sing diisi saka Balkan, Kaukasus Kidul, Asia Tengah lan Timur Tengah . Jangan umum kanggo diiseni yaiku tomat, mrico, bawang, zucchini, eggplant lan labu runcing . Gulung kubis sing diiseni lan godhong anggur uga misuwur, sing uga sok diarani sarma . Daging daging biasane disajikake kanthi anget, asring nganggo saus tahini utawa avgolemono . Dolmas sing disiapake karo minyak zaitun lan diiseni beras umume disajekake adhem kanthi saus bawang putih-yoghurt.