Captain Phillips (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Captain Phillips
250px
Poster film Captain Phillips
DisutradaraniPaul Greengrass
DiprodhuseriScott Rudin
Michael De Luca
Dana Brunetti
DiskénariyoniBilly Ray
AdhedhasarA Captain's Duty
déning Richard Phillips dan Stephan Talty
DibintangiTom Hanks
Barkhad Abdi
DimusikiHenry Jackman
SinématografiBarry Ackroyd
Dibesut déningChristopher Rouse
Perusahaan
prodhuksi
Michael De Luca Productions
Scott Rudin Productions
Trigger Street Productions
Dibabar déningColumbia Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 27, 2013 (2013-09-27) (Festival Film New York)
  • Oktober 11, 2013 (2013-10-11) (Amerika Serikat)
Suwéné
134 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Bahasa Somali
Rantaman$55 juta[2]
Kalarisan$218,791,811[2]

Captain Phillips nggih punika filem drama biografi thriller saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Paul Greengrass kanthi juru damel Scott Rudin, Michael De Luca lan Dana Brunetti. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Billy Ray adhedhasar saking buku A Captain's Duty pakaryanipun Richard Phillips lan Stephan Talty. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Tom Hanks lan Barkhad Abdi.

Filem Captain Phillips kagiyaraken kaping pisanipun nalika pahargyan Festival Film New York surya 27 September 2013.[3] Salajengipun kababar ing Amérikah Sarékat ing surya11 Oktober 2013.[4] Filem punika nampi pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Tom Hanks minangka Kapten Richard Phillips
  • Barkhad Abdi minangka Abduwali Muse
  • Catherine Keener minangka Andrea Phillips
  • Barkhad Abdirahman minangka Adan Bilal
  • Faysal Ahmed minangka Nour Najee
  • Mahat M. Ali minangka Walid Elmi
  • Michael Chernus minangka Shane Murphy
  • David Warshofsky minangka Mike Perry
  • Corey Johnson minangka Ken Quinn
  • Chris Mulkey minangka John Cronan
  • Mark Holden minangka William Rios
  • Yul Vazquez minangka Panglima Frank Castellano
  • Max Martini minangka Komandan Navy SEAL
  • Omar Berdouni minangka Nemo
  • Mohamed Ali minangka Assad
  • Issak Farah Samatar minangka Hufan

Pangalembana juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Captain Phillips nampi pangalembana saking para juru kritik. Miturut Rotten Tomatoes, filem punika pikanthuk pandhemen dumugi 93%, adhedhasar saking 255 pambiji, kanthi rata-rata 8.3/10.[5] Sawetawis miturut Metacritic, filem pikantuk biji 83 saking 100, adhedhasar saking pambijinipun 48 juru kritik.[6] Wondéné CinemaScore mratelakaken bilih filem punika nampi biji "A" saking pamirsa, antawis A+ dumugi F.[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Captain Phillips kasil ngempalaken arta dumugi $107,100,855 saking pamirsa Amerika Ler, lan $111,690,956 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $218,791,811, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem pandamelan, nggih punika $55 yuta.[2] Ing panggiyaran pungkasan peken, filem punika pikantuk $25,718,314, manggeni urutan kaping kalih wonten box office sangandhapipun film Gravity.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Captain Phillips (12A)". British Board of Film Classification. August 9, 2013. Dijupuk August 9, 2013. 
  2. a b c d "Captain Phillips (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk January 16, 2014. 
  3. "Paul Greengrass film to open New York Film Festival". BBC News. August 1, 2013. Dijupuk August 23, 2013. 
  4. Child, Ben (October 14, 2013). "Captain Phillips 'no hero' in real life, say ship's crew". The Guardian. Dijupuk March 3, 2018. 
  5. "Captain Phillips (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "Captain Phillips reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]