Caponata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Caponata
Sicilian caponata.jpg
Caponata
Jeneng liyanéCapunata
JinisSalad
Tlatah utawa prajaSicily
Woworan pokokAubergine
Woworan kang lumrah kaanggoCelery
VariasiCianfotta
Buku masakan:   Médhia: Caponata

Caponata ( Sisilia : capunata ) minangka panganan Sisilia sing kalebu eggplant goreng sing dicincang lan sayuran liyane, dibumbui karo minyak zaitun, saos tomat, seledri, zaitun, lan caper, ing saos agrodolce . [1] Ana versi Palermo sing nambah gurita, lan resep Sisilia aristokrat kalebu lobster lan iwak pedhang sing dihiasi asparagus liar, grate tuna garing lan udang. [2] Nanging, conto pungkasan iki minangka pangecualian kanggo aturan umum rebusan sayur-sayuran utawa salad sing asem lan asem.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gangi, Roberta (2006). "Caponata". Best of Sicily Magazine. Dibukak ing 2008-05-26.
  2. Phillips, Kyle. "Caponata alla Siciliana-The Baroness of Carni's Caponata". Dibukak ing 2008-08-27.