Bottarga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bottarga
Bottarga.jpg
A display of bottarga
Jeneng liyanéBotarga, botargo, butàriga, and many others
AjanganHors d'oeuvre, pasta dishes
Woworan pokokFish roe
Buku masakan: Bottarga  Médhia: Bottarga

Bottarga minangka salah sawijining jinis olahan panganan enak saka roe iwak sing diasinake, sing disembuh, umume saka mullet abu - abu utawa tuna warna biru ( bottarga di tonno ). Versi sing paling misuwur diproduksi ing sekitar Mediterania ; panganan sing padha karo karasumi Jepang , sing luwih alus, lan eoran Korea , saka drum mullet utawa banyu tawa. Wis akeh jeneng lan disiapake kanthi macem-macem cara.