Iwak pedhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Iwak pedhang
Xiphias gladius1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Actinopterygii
Ordho: Perciformes
Famili: Xiphiidae
Rafinesque, 1815
Génus: Xiphias
Linnaeus, 1758
Spésies: X. gladius
Linnaeus, 1758


Iwak pedhang (Xiphias gladius), uga dikenal minangka swordfish ing sawetara negara, yaiku iwak predator sing gedhe banget migrasi sing ditondoi dening tagihan sing dawa, rata, lan runcing. Iku iwak olahraga populer saka kategori iwak pedhang, sanadyan angel dipahami. Swordfish iku elongated, bunder-bodied, lan ilang kabeh untu lan sisik nalika diwasa. Iwak iki akeh ditemokake ing wilayah tropis lan sedheng ing Samudra Atlantik, Pasifik, lan Samudra Hindia, lan biasane bisa ditemokake saka cedhak permukaan nganti jerone 550 m (1.800 kaki), lan luar biasa nganti jerone 2.234 m.