Menyang kontèn

Canton Neuchâtel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Neuchâtel
Lambang Kanton Neuchâtel
Lambang Kanton Neuchâtel
Peta Swiss nuduhaké Kanton Neuchâtel
Peta Swiss nuduhaké Kanton Neuchâtel
Ibu kutha Neuchâtel
Wilayah 803 km² (Peringkat 15th)
Titik paling dhuwur Chasseral 1552 m
Cacah pedunung (2007) 169.640 (Peringkat ke-16)
210 /km²
Bergabung 1815
Singkatan NE
Basa Prancis
Eksekutif Conseil d'Etat (5)
Legislatif Grand Conseil (115)
Kuthamadya 62 buah
Distrik 6 distrik
Situs resmi www.NE.ch
Peta Kanton Neuchâtel
Peta Kanton Neuchâtel

Kanton Neuchâtel (basa Jerman: Neuenburg, basa Arpitan: Nœchâtél) ya iku sawijining kanton ing Switserlan kang duwé jembar wewengkon 803 km² lan populasi 166.500 jiwa (2003). Kutha krajané Kanton Neuchâtel ya iku Neuchâtel.

Kotamadya[besut | besut sumber]

Pratélan kuthamadya (communes) ing Kanton Neuchâtel miturut distrik.

Neuchâtel[besut | besut sumber]

Boudry[besut | besut sumber]

La Chaux-de-Fonds[besut | besut sumber]

Le Locle[besut | besut sumber]

Val-de-Ruz[besut | besut sumber]

Val-de-Travers[besut | besut sumber]

Cithakan:Switserlan