Canton Neuchâtel

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Neuchâtel
Lambang Kanton Neuchâtel
Peta Swiss nuduhaké Kanton Neuchâtel
Ibu kutha Neuchâtel
Wilayah 803 km² (Peringkat 15th)
Titik paling dhuwur Chasseral 1552 m
Cacah pedunung (2007) 169.640 (Peringkat ke-16)
210 /km²
Bergabung 1815
Singkatan NE
Basa Perancis
Eksekutif Conseil d'Etat (5)
Legislatif Grand Conseil (115)
Kuthamadya 62 buah
Distrik 6 distrik
Situs resmi www.NE.ch
Peta Kanton Neuchâtel

Kanton Neuchâtel (basa Jerman: Neuenburg, basa Arpitan: Nœchâtél) ya iku sawijining kanton ing Swiss kang nduwèni jembar wewengkon 803 km² lan populasi 166.500 jiwa (2003). Kutha krajané Kanton Neuchâtel ya iku Neuchâtel.

Kotamadya[besut | besut sumber]

Daptar kuthamadya (communes) ing Kanton Neuchâtel miturut distrik.

Neuchâtel[besut | besut sumber]

Boudry[besut | besut sumber]

La Chaux-de-Fonds[besut | besut sumber]

Le Locle[besut | besut sumber]

Val-de-Ruz[besut | besut sumber]

Val-de-Travers[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Canton Neuchâtel ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Canton_Neuchâtel&oldid=984720"