Candhi Lembah Bujang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Candhi Batu Pahat of Bujang Valley.jpg
Sisa batur kaki candhi lan pelataran candhi Lembah Bujang.
Model rekonstruksi candhi Lembah Bujang, Kedah Lama, dipamerké ing Museum Nagara Malaysia, Kuala Lumpur.

Candhi Lembah Bujang ya iku yasan candhi Hindhu ing kawasan situs purbakala Lembah Bujang, peninggalan karajan Kedah Lama, Kedah, Malaysia. Kompleks percandhian Lembah Bujang ya iku siji-sijiné peninggalan purbakala kawasan percandhian kang ditemuaké ing Malaysia.

Jeneng[besut | besut sumber]

Jeneng Lembah Bujang ya iku ngerujuk pituturan Sanskrit ya iku jengeng Pangkal Bujang utawa Bhujangga kang ateges ula utawa naga kang nglambangaké kemakmuran sawijining papan. Kemakmuran Lembah Bujang wus narik kawigatèn para sudhagar, mligi saka India, China lan Arab kanggo mampir ing kana. Tembung "Bhujangga" dijupuk saka tembung Phujangga kang tegesé pinter wasésa utawa Brahmin ing jero sistem kasta Hindhu. kanthi arti liya, jeneng Lembah Bujang dijupuk saka tembung Sanskrit kang duwé prabawa Hindhu - Buda[1]. Candhi iki digunaaké kanggo replika omahé para Déwa[2].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala Jobo[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.memori-kedah.com:Sejarah Awal Lembah Bujang (diunduh tanggal 18 Oktober 2012)
  2. ^ www.permatabangsa.web.id: Candhi dan seluk-beluknya (diunduh tanggal 18 Oktober 2012)