Candhi Lembah Bujang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Candhi Batu Pahat of Bujang Valley.jpg
Sisa batur kaki candhi lan pelataran candhi Lembah Bujang.
Model rekonstruksi candhi Lembah Bujang, Kedah Lama, dipamerké ing Museum Nagara Malaysia, Kuala Blethok.

Candhi Lembah Bujang ya iku bangunan candhi Hindu ing kawasan situs purbakala Lembah Bujang, peninggalan kerajaan Kedah Lama, Kedah, Malaysia. Kompleks percandhian Lembah Bujang ya iku siji-sijiné peninggalan purbakala kawasan percandhian kang ditemuaké ing Malaysia.

Jeneng[besut | besut sumber]

Jeneng Lembah Bujang ya iku ngerujuk pituturan Sanskrit ya iku jengeng Pangkal Bujang utawa Bhujangga kang dimaksud ula utawa naga kang ngelambangaké kemakmuran sawijining papan. Kemakmuran Lembah Bujang wus narik minat ramé pedagang, terutama sak India, China lan Arab supaya singgah ing kana. Tembung "Bhujangga" dijupuk saka tembung asal Phujangga kang duwé maksud cerdik pinter utawa Brahmin ing jero sistem kasta Hindu. kanthi arti liya, jeneng Lembah Bujang dijupuk saka tembung Sanskrit kang nduwèni pengaruh Hindu - Buddha[1]. Candhi iki digunaaké kanggo replika omahé para Dewa[2].

Deleng Uga[besut | besut sumber]

Pranala Jobo[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) www.memori-kedah.com:Sejarah Awal Lembah Bujang (diunduh tanggal 18 Oktober 2012)
  2. ^ (id) www.permatabangsa.web.id: Candhi dan seluk-beluknya (diunduh tanggal 18 Oktober 2012)