Candhi Bentar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gapura Wringin Lawang ing Trowulan, dadi salah sijiné candhi bentar paling tua ing Indonesia, paninggalan Majapahit

Candhi bentar ya iku sesebutan déning yasan gapura duwé wangun kanthi cacah loro kembar lan wujud simetri tuladha kang mbatesi ing sisih kiwa lan tengen ing lawang utawa kori mlebu. Candhi bentar duwé struktur pérangan ndhuwur kang ora duwé payon ing kaloro sisiné saéngga kaloro sisiné kapisah sampurna,lan hanya kahubung ing pérangan ngisor déning tondak-tondakan (anak tangga).

Dengen uga[besut | besut sumber]