Paduraksa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paduraksa

Paduraksa ya iku wewangunan (yasan) kang dhapuré gapura lan ndarbèni payon.[1] Payon kang nutupi gapura ngubungaké rong sisih batesing wewangunan. Wangunan iki padatan tinemu ing gerbang mlebu wewangunan-wewangunan lawas ing Jawa. Sanadyan ing jaman saiki uga akèh omah kang nggunakaké gapura sing kaya iki. Padatan paduraksa dijangkepi lawang. Kagunan saka paduraksa iki ya iku minangka bates antara laladan utawa kompleks ing wewangunan tartamtu.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Arti Kata Paduraksa(diundhuh 27 Dhésèmber 2012)
  2. Paduraksa(diundhuh 28 Dhésèmber 2012)