Call Me by Your Name (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Call Me by Your Name
250px
Poster film Call Me by Your Name
Disutradarani Luca Guadagnino
Diprodhuseri Emilie Georges
Luca Guadagnino
James Ivory
Marco Morabito
Howard Rosenman
Peter Spears
Rodrigo Teixeira
Diskénariyoni Walter Fasano
Luca Guadagnino
James Ivory
Adhedhasar Call Me by Your Name
déning André Aciman
Dibintangi Timothée Chalamet
Armie Hammer
Michael Stuhlbarg
Amira Casar
Esther Garrel
Victoire Du Bois
Dimusiki Sufjan Stevens
Sinématografi Sayombhu Mukdeeprom
Dibesut déning Walter Fasano
Perusahaan
prodhuksi
Frensy Film Company
La Cinéfacture
RT Features
Water's End Productions
Dibabar déning Sony Pictures Classics
Tanggal metu
  • Januari 22, 2017 (2017-01-22) (Festival Film Sundance)
  • Oktober 27, 2017 (2017-10-27) (Britania Raya)
  • Novèmber 24, 2017 (2017-11-24) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 19, 2018 (2018-01-19) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
132 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Italia
Brasil
Prancis
Basa Bahasa Inggris
Bahasa Prancis
Bahasa Italia
Rantaman $3.5 juta[2]
Kalarisan $41,851,025[3][4]

Call Me by Your Name nggih punika filem drama Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2017, kaarahaken déning Luca Guadagnino kanthi juru damel Emilie Georges, Luca Guadagnino, James Ivory, Marco Morabito, Howard Rosenman, Peter Spears, lan Rodrigo Teixeira. Skénario kagem filem punika dipun anggit déning Walter Fasano, Luca Guadagnino, lan James Ivory. Wondéné para juru paraga ingkang kapracaya maragani filem punika antawisipun Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, lan Victoire Du Bois.

Filem Call Me by Your Name kaping pisan kapirsan wonten adicara Festival Film Sundance ing surya 22 Januari 2017[5][6] lan dipunbabar ing Britania Raya surya 27 Oktober 2017.[7] Salajengipun, filem punika kababar wonten ing Amérikah Sarékat ing surya 24 November 2017 kanti winatesan, lan surya 19 Januari 2018 kagem sagung pamirsa.[8][9] Filem punika pikantuk pangalembana saking para pamirsa lan juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Timothée Chalamet minangka Elio Perlman
  • Armie Hammer minangka Oliver
  • Michael Stuhlbarg minangka Lyle Perlman
  • Amira Casar minangka Annella Perlman
  • Esther Garrel minangka Marzia
  • Victoire Du Bois minangka Chiara
  • Vanda Capriolo minangka Mafalda
  • Antonio Rimoldi minangka Anchise
  • Elena Bucci minangka sejarawan seni 1
  • Marco Sgrosso minangka sejarawan seni 2

Pangandikanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Call Me by Your Name pikantuk pangalembana saking para pamirsa, utaminipun para juru kritik film. Adhedhasar sakin Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk angka 95%, saking 298 pambiji, kanti rata-rata 8.7/10.[10] Adhedhsar Metacritic, filem punika pikantuk angka 93 saking 100, adhedhasar saking 51 pambiji, ingkang negesaken bilih film punika dipunakeni sadonya.[11]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Call Me by Your Name kasil ngempalaken arta dumugi $18,095,701 saking Amérika Ler lan $23,755,324 saking negari sanesipun. Total jendral arta ingkang makempal saking filem punika dumugi $41,851,025, nglangkungi arta ingkang sampun dipundalaken kagem pandamelan nggih punika $3.5 yuta.[3]

Ing peken pungkasan, pamirsanan winatesan, filem pikantuk kasil dumugi $412,932, nglenggahi papan kaping 14 wonten box office. Nanging, wonten pamirsanan peken pungkasan, filem ngempalaken arta $1,437,889, manggeni papan kapin-21 wonten box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Call Me by Your Name (15)". British Board of Film Classification. October 17, 2017. Dijupuk April 26, 2018. 
  2. Abramovitch, Seth (November 20, 2017). "Armie Hammer on His Steamy New Movie, a Charmed Upbringing and Oscar's 'Double Standards'". The Hollywood Reporter. Dijupuk November 20, 2017. 
  3. a b c "Call Me by Your Name (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk December 23, 2017. 
  4. "Call Me by Your Name (2017)". The Numbers. Dijupuk December 23, 2017. 
  5. Patten, Dominic (December 5, 2016). "Sundance 2017: Robert Redford, New Rashida Jones Netflix Series, ‘Rebel In The Rye’ & More On Premiere, Docu, Midnight & Kids Slates". Deadline. Dijupuk October 17, 2017. 
  6. Debruge, Peter (January 23, 2017). "Sundance Film Review: ‘Call Me by Your Name’". Variety. Dijupuk October 17, 2017. Reviewed at Sundance Film Festival (Premieres), Jan. 22, 2017 
  7. Kellaway, Kate (January 24, 2017). "Call Me By Your Name’s Oscar-tipped double act on their summer of love". The Guardian. Dijupuk October 17, 2017. 
  8. Jagernauth, Kevin (October 20, 2017). "‘Call Me By Your Name’ Soundtrack Features Sufjan Stevens, The Psychedelic Furs, More". The Playlist. Dijupuk October 20, 2017. 
  9. "Call Me by Your Name (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk October 17, 2017. 
  10. "Call Me by Your Name (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk December 23, 2017. 
  11. "Call Me by Your Name reviews". Metacritic. Dijupuk December 23, 2017. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]