Timothée Chalamet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Timothée Chalamet
Timothée Chalamet (2019)
LairTimothée Hal Chalamet
(1995-12-27) Dhésèmber 27, 1995 (umur 28)
New York, Amérika Sarékat
Pakaryan
  • Aktor
Taun aktif2007–saiki

Timothée Hal Chalamet (lair ing New York, 27 Dhésèmber 1995; umur 28 taun) yaiku aktor Amerika Serikat. Chalamet miwiti kariré nalika isih enom ing produksi televisi, tampil ing serial drama Homeland ing taun 2012. Ing taun 2014, dhèwèké miwiti debut film ing drama komedi Men, Women & Children lan muncul ing film fiksi ilmiah karya Christopher Nolan, Interstellar. Chalamet dadi perhatian internasional kanthi peran utama bocah enom sing ditresnani ing film Luca Guadagnino sing bakal teka Call Me by Your Name (2017), entuk nominasi kanggo Academy Award kanggo Aktor Paling Apik. Saliyane peran panyengkuyung ing film Greta Gerwig Lady Bird (2017) lan Little Women (2019), dheweke njupuk peran minangka pecandu narkoba Nic Sheff ing drama biografi Beautiful Boy (2018), Paul Atreides ing film fiksi ilmiah Denis Villeneuve Dune (2021), lan kanibal enom ing film horor romantis Guadagnino Bones and All (2022), sing uga diprodhuksi.

Filmografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Year Title Role Notes Ref.
2014 Men, Women & Children Danny Vance
Interstellar Young Tom Cooper
Worst Friends Young Sam
2015 One & Two Zac
The Adderall Diaries Teenage Stephen Elliott
Love the Coopers Charlie Cooper
2016 Miss Stevens Billy Mitman
2017 Call Me by Your Name Elio Perlman
Hot Summer Nights Daniel Middleton
Lady Bird Kyle Scheible
Hostiles Pvt. Philippe DeJardin
2018 Beautiful Boy Nic Sheff
2019 A Rainy Day in New York Gatsby Welles
The King King Henry V
Little Women Theodore "Laurie" Laurence
2021 The French Dispatch Zeffirelli B.
Dune Atreides, PaulPaul Atreides
A Man Named Scott Himself Documentary [1]
Don't Look Up Yule
2022 Bones and All Lee Also producer
2023 Cithakan:Pending film Paul Atreides Post-production
Cithakan:Pending film Willy Wonka Post-production


Year Title Role Notes Ref.
2009 Law & Order Eric Foley Episode: "Pledge"
Loving Leah Young Jake Lever Television film
2012 Royal Pains Luke 4 episodes
Homeland Finn Walden 8 episodes
2020–2021 Saturday Night Live Himself (host and cameo) 2 episodes [2]
2022 Entergalactic Jimmy (voice) Television special [3]

Theater[besut | besut sumber]

Year Production Role Venue Ref.
2011 The Talls Nicholas Clarke McGinn/Cazale Theater
2016 Prodigal Son Jim Quinn Manhattan Theatre Club

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Rindner, Grant (November 5, 2021). "The Most Interesting Moments in Kid Cudi's A Man Named Scott Documentary". GQ. Diarsip saka asliné ing January 11, 2022. Dibukak ing May 20, 2022.
  2. Del Rosario, Alexandra (April 10, 2021). "'SNL': Timothée Chalamet Toots His Flute With Kid Cudi, Pete Davidson & Chris Redd For Musical Number". Deadline Hollywood. Diarsip saka asliné ing May 19, 2022. Dibukak ing May 20, 2022.
  3. Petski, Denise (2022-06-08). "'Entergalactic': Jessica Williams, Timothée Chalamet, Vanessa Hudgens, Macaulay Culkin & More Join Kid Cudi In Voice Cast Of Netflix Animated Series". Deadline (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Diarsip saka asliné ing June 17, 2022. Dibukak ing 2022-06-08.

Pranala njaba[besut | besut sumber]