Caldeirada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Caldeirada
Caldeirada Paraense.jpg
Caldeirada
JinisFish stew
Panggonan asalPortugal, NW Spain
Woworan pokokFish, potatoes
Buku masakan: Caldeirada  Médhia: Caldeirada
Caldeirada

Caldeirada ( Portuguese pronunciation: [kaɫdɐjˈɾaðɐ] , [kɐwdejɾadɐ] ) iku Portugis lan Galician (Northwestern Spanyol godhok wilayah) iwak ingkang kapérang saking macem-macem iwak lan kentang, bebarengan karo úa [1] [2] A nelayan godhok, sajian wis diterangake minangka "a muddle iwak sing beda-beda gumantung saka kutha menyang kutha lan gumantung saka apa sing bisa ditindakake para nelayan. " [3] Caldeirada padha karo jinis rebusan iwak liyane, kayata bouillabaisse Prancis, kakavia Yunani, zarzuela Spanyol lan cacciucco Italia

. [4]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Ilí Lacerda, The Secrets of Portuguese Cookery (2009), p. 45.
  2. Maria Jose Sevilla, Life and Food in the Basque Country (New Amsterdam Books, 1998), p. 66.
  3. Jean Anderson, Food of Portugal (HarperCollins, 1994), p. 112.
  4. William Black, Al Dente: The Adventures of a Gastronome in Italy (Transworld, 2004), p. 63.