Byun Baekhyun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Baekhyun
Byun Baek-hyun at Lotte Family Concert on June 23, 2018 (1).jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairByun Baek-hyun
Lair (1992-05-06) Mèi 6, 1992 (umur 27)
Bucheon, Gyeonggi, Koréa Kidul
GénrePop, dance, R&B
PakaryanSinger, dancer
PirantiVokal
Mangsa akarya2011–sekarang
LabèlS.M. Entertainment
Sing magepokanEXO, SM Town
Sana jaringanexo-k.smtown.com
Korean name
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaByeon Baek-hyeon
McCune–ReischauerPyŏn Paekhyŏn

Byun Baek-hyun (lair 6 Mèi 1992; umur 27 taun), ksliyan asma panggung Baekhyun inggih punika penyanyi Koréa Kidul. Ing wanci punika piyambakipun inggih punika anggota boyband EXO-K, subkelompok saking boyband Cina-Koréa Kidul EXO. Piyambakipun inggih punika pémimpin vokal kaping kalih ing EXO-K.

Biografi[besut | besut sumber]

1992-2011: Pre-debut[besut | besut sumber]

Baekhyun lair ing Bucheon, Gyeonggi, Koréa Kidul ing tanggal 6 Mèi 1992.[1] Baekhyun sékolah ing Jungwon High School. Piyambakipun gabung kaliyan band musik sekolah lan menangakén penghargaan ing sebuah festival rock lokal. Ménawi piyambakipun sinau kanggé ujian mlébét, piyambakipun dipunpanggihakén déning agen casting saking SM Entertainment lan lajeng Baekhyun dipunlebetake ing salebeting SM Entertainment manawi SM Casting System 2011.[1] Piyambakipun dipuntepangaken minangka anggota EXO ing tanggal 30 Januari 2012.[2]

2012-sekarang: Debut dengan EXO[besut | besut sumber]

EXO debut ing 2011 SBS Gayo Daejun ing 29 Dhésèmber 2011.[3] SM Entertainment merilis pers untuk mengumumkan boyband yang direncanakan akan debut pada Maret atau April 2011. Berita ini tidak dipermukaan sampai 11 Dhésèmber 2011, ketika SM Entertainment memperkenalkan anggota boyband yang baru itu dalam trailer kanthi individual.[4] Baekhyun muncul dalam trailer pada tanggal 22 Fèbruari 2012. Prolog single "What Is Love" yang hanya dinyanyikan olèh dirinya dan D.O., dirilis pada 30 Januari 2012.[5] Grup ini merilis prolog single kedua yang berjudul "History" pada 9 Maret 2012.[6]

2012-sapunika: Debut dengan EXO[besut | besut sumber]

EXO debut ing 2011 SBS Gayo Daejun ing tanggal 29 Dhésèmber 2011.[3] SM Entertainment ngrilis pers kanggé ngumumaken boyband ingkang dipunrencanakaken badhé debut ing wulan Maret utawi April 2011. Pawarta punika boten dipunpermukaken ngantos tanggal 11 Dhésèmber 2011, manawi SM Entertainment nepangaken anggota boyband ingkang énggal punika ing trailer kanthi individual.[7] Baekhyun muncul dalam trailer pada tanggal 22 Fèbruari 2012. Prolog single "What Is Love" ingkang namung dipunnyanyiaken dining piyambakipun lan D.O., dipunrilis ing tanggal 30 Januari 2012.[5] Grup ini merilis prolog single kedua yang berjudul "History" pada 9 Maret 2012.[6] EXO nyelenggarakaken showcase pre-debut kawiwitan ing Seoul's Olympic Stadium, ing tanggal 31 Maret 2012, satus dinten sasampunipun EXO debut trailer kawiwitan punika ing tanggal 21 Dhésèmber 2011. Sawetawis 3000 penggemar saking 8000 pelamar dipunpilih kange ngerawuhi penampilan mereka. Grup punika ngawontenaken showcase kaping kalih lan konferènsi pers kawiwitan punika ing Aula Besar saking University of International Business and Economics di Beijing, Cina ing 1 April 2012.[8] Debut resmi tunggal single "Mama" dipunrilis ing tanggal 8 April 2012,[9] diikuti dengan sebuah EP, Mama, pada 9 April 2012.[10] Pada 8 April 2012, EXO-K nampilaken penampilan kawiwitan punika ing program musik The Music Trend.

Sala[besut | besut sumber]

Ing tanggal 3 April 2012, sami kaliyan Baekhyun, Kai lan Sehun, Chanyeol tampil ing video musik Girls' Generation-TTS ingkang irah-irahanipun Twinkle.[11]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Profile lan Biodata Baekhyun EXO-K". Shvoong.com. 2012-08-05. http://id.shvoong.com/entertainment/2307994-profile-dan-biodata-baekhyun-exo/.
  2. "SM新团Exo首支单曲《What Is Love》MV曝光" [S.M.'s new band Exo releases first single What Is Love]. Sina.com (ing basa Chinese). 2012-01-30. Dijupuk 2012-04-23. 
  3. a b "EXO makes their debut at SBS ‘Gayo Daejun’". Allkpop. 2011-12-29. http://www.allkpop.com/2011/12/exo-makes-their-debut-at-sbs-gayo-daejun. Diwiwiti 2012-08-17.
  4. "SM Entertainment to debut new male group in March/April 2011". Allkpop. 2011-01-09. http://www.allkpop.com/2011/01/sm-entertainment-to-debut-new-male-group-in-marchapril-2011. Diwiwiti 2012-08-17.
  5. a b "EXO to release prologue single on January 30th". Allkpop. 2012-01-26. http://www.allkpop.com/2012/01/exo-to-release-prologue-single-on-january-30th. Diwiwiti 2012-08-17.
  6. a b "EXO-K and EXO-M to release second prologue single, “History”!". Allkpop. 2012-03-06. http://www.allkpop.com/2012/03/exo-k-and-exo-m-to-release-second-prologue-single-history. Diwiwiti 2012-08-17.
  7. "SM Entertainment to debut new male group in March/April 2011". Allkpop. 2011-01-09. http://www.allkpop.com/2011/01/sm-entertainment-to-debut-new-male-group-in-marchapril-2011. Diwiwiti 2012-08-17.
  8. "EXO to hold showcases in Koréa & China, announces April debut". Allkpop. 2012-03-26. http://www.allkpop.com/2012/03/exo-to-hold-showcases-in-korea-china-announces-april-debut. Diwiwiti 2012-08-17.
  9. "EXO-K and EXO-M to pre-release their title track “MAMA” on April 8th". Allkpop. 2012-03-05. http://www.allkpop.com/2012/04/exo-k-and-exo-m-to-pre-release-their-title-track-mama-on-april-8th. Diwiwiti 2012-08-17.
  10. "EXO-K and EXO-M release “MAMA”!". Allkpop. 2012-03-07. http://www.allkpop.com/2012/04/exo-k-and-exo-m-releases-mama. Diwiwiti 2012-08-17.
  11. "Girls' Generation_TTS Twinkle MV"

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:EXO Cithakan:S.M. Entertainment