Butterbrot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Butterbrot
Butterbrot.png
Jinissandwich
Panggonan asalGermany
Woworan pokokBread, butter
Buku masakan: Butterbrot  Médhia: Butterbrot

Tembung Jerman Butterbrot (teges barès: roti butter = roti karo butter ) nggambarake irisan roti sing paling ndhuwur karo butter. Tembung ing basa resmi lan basa Jerman lan basa liyane kanggo butterbrot (beda karo belegtes Brot - karo keju, sosis lsp), mung Brot ("roti"), Butterstulle, Stulle, Schnitte (kabèh telung dialek Low German / Berlinerisch ), Botteramm ( dhialek Colognian, lsp. Boterham Walanda), Bütterken (dhialek Rhine Hilir) nganti Bemme ( Jerman Sakon Luhur ) utawa Knifte ( Ruhrdeutsch ). Sanajan wis diganti panganan liyane, nanging isih kalebu panganan pokok ing Jerman. Wiwit taun 1999, dina Jumuah pungkasan ing wulan September digawé dina butterbrot dening Organisasi Pemasaran Industri Pertanian Jerman.[1] Rusia nganggo istilah buterbrod ( бутерброд ) saka New High German (Butterbrot) [2], bisa uga wiwit abad kaping 17 nalika pamaréntahan Peter the Great . Ing basa Rusia modhérn, istilah iki nduwe arti sing luwih umum, apa wae bahan ing ndhuwur irisan roti. Saka basa Rusia, tembung buterbrod diadopsi dadi basa Azerbaijan, Belarus, Georgia, Kazakh, Ukraina, lan Lithuania .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Tag des Deutschen Butterbrotes". berlinonline.de. Archived from the original on 1 October 2011. Retrieved 18 October 2010.
  2. Что такое БУТЕРБРОД - Этимологический русскоязычный словарь Фасмера - Словари - Словопедия