Budhaya Turko-Pèrsian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ferman saka Keykhatu ing basa Turkik lan basa Pèrsi

Budhaya Turco-Persian[1] iki nuduhake budaya sing jumeneng ing 9 lan 10th abad (AD) ing Khorasan lan Transoxiana (saiki Afghanistan, Iran, Uzbekistan, Turkmenistan, Tajikistan, bagéan saka Kyrgyzstan lan Kazakhstan).[2] Corak budhaya Pèrsi iki pusaté ing tradisi budhaya saka Iran lan karo wong-wong Turkic budhaya Pèrsi minangka budhaya acuan kanggo akeh generasi Turkik. Ing abad-abasakteruse abad, Turco-Persian budaya bakal digawa-gawa ing luwih dening nelukaken bangsa-bangsa kanggo wilayah tetanggan, pungkasanipun dadi utomo budaya saka ngatur lan kelas elit saka Asia Kulon (Timur Tengah), Asia Tengah lan Asia Kidul (anak bawana India).[3]

Origins[besut | besut sumber]

Turco-Persian tradition was a variant of Islamic culture.[4] It was Islamic in that Islamic notions of virtue, permanence, and excellence infused discourse about public issues as well as the religious affairs of the Muslims, who were the presiding elite.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Robert L. Canfield, Turko-Persia in historical perspective, Cambridge University Press, 1991
  2. Canfield, Robert L. (1991). Turko-Persia in Historical Perspective. Cambridge, United Kingdom: Cambridge University Press. k. 1 ("Origins"). ISBN 0-521-52291-9. 
  3. Canfield, Robert L. (1991). Turko-Persia in Historical Perspective. Cambridge, United Kingdom: Cambridge University Press. k. 1 ("Origins"). ISBN 0-521-52291-9. 
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Hodgson