Bublik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bublik
Bublik baranka sushka.png
Poppy seed bublik, baranka and sushka
Jeneng liyanéBaranka
JinisBread
Panggonan asalUkraine (bublik),
Belarus (baranka)
Tlatah utawa prajaEastern Europe
Olah-olahan nasional gegayutanBelarus, Lithuania, Russia, Ukraine
Woworan pokokFlour, milk, sugar, butter, salt, egg whites
Buku masakan: Bublik  Médhia: Bublik

Bublyk (uga booblik utawa bublik ; Russian: бублик, tr. búblik , jamak: bubliki ; Basa Ukrania: бублик ) yaiku salah sawijining jinis olahan olahan roti tradisional Eropa Wétan . Iki minangka cincin adonan gandum sing ragi, sing wis digodhog ing banyu sakcepete sadurunge dipanggang . [1]

Bubliki lan sushki ing senar
bublik, baranka lan sushka

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Изделия хлебобулочные бараночные. Общие технические условия. ГОСТ 32124-2013". 2013. Dibukak ing 2019-02-24. ("Ring-shaped rolls. General specifications. GOST 32124-2013" (ing basa Rusia). Euro-Asian Council for Standardization, Metrology and Certification. 2013. Cite journal requires |journal= (pitulung))