Brigitte Bardot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Brigitte Bardot
Brigitte Bardot - 1962.jpg
Asma wiyosan Brigitte Anne-Marie Bardot[1][2]
Miyos (1934-09-28) Sèptèmber 28, 1934 (umur 83)
Paris, Prancis
Sisihan Roger Vadim (1952-1957)
Jacques Charrier (1959-1962)
Gunter Sachs (1966-1969)
Bernard d'Ormale (1992-present)
Yoga Nicholas Charrier (b. 1960).

Brigitte Bardot (Perancis IPA: [bʁiʒit baʁˈdo]) (lair ing Paris, Prancis, 28 Sèptèmber 1934; umur 83 taun) ya iku pemeran wanita, modèl, penyanyi, aktivis hak binatang Prancis. Ing taun 2007, panjenengané mlebu ing njero pratélan "100 Bintang Film Paling Seksi" versi kalawarta Empire [3]

Ing taun 1970-an sawisé panjenengané pensiun saka indhustri panglipur, Bardot dadi aktivis hak binatang. Sasuwéné taun 1990-an, panjenengané akèh ngomong babagan pulitik ing sawetara isu kaya ta imigrasi, Islam ing Prancis, lan homoseksual.[4]

Filmografi[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]