Bridge of Spies (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Bridge of Spies yaiku film biografi Amerika Serikat taun 2015 sing disutradarani dening Steven Spielberg lan digawe dening Steven Spielberg, Marc Platt lan Kristie Macosko Krieger . Naskah film iki ditulis dening Matt Charman, Joel Coen lan Ethan Coen adhedhasar kisah nyata pengacara James B. Donovan, sing nyathetake pertukaran Rudolf Abel (mata-mata Soviet KGB ) karo Francis Gary Powers (pilot mata-mata AS). Juru paragane yaiku Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan lan Alan Alda .

Film Bridge of Spies wiwit tayang ing Festival Film New York ing 4 Oktober 2015 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 16 Oktober 2015 lan ing Jerman tanggal 26 November 2015.[5] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Tom Hanks minangka James B. Donovan
  • Mark Rylance minangka Rudolf Abel
  • Amy Ryan minangka Mary McKenna Donovan
  • Sebastian Koch minangka Wolfgang Vogel
  • Alan Alda minangka Thomas Watters
  • Austin Stowell minangka Francis Gary Powers
  • Scott Shepherd minangka agen CIA Hoffman
  • Billy Magnussen minangka Doug Forrester
  • Eve Hewson minangka Carol Donovan
  • Jillian Lebling minangka Peggy Donovan
  • Noah Schnapp minangka Roger Donovan
  • Jesse Plemons minangka Joe Murphy
  • Michael Gaston minangka Williams
  • Peter McRobbie minangka Allen Welsh Dulles
  • Domenick Lombardozzi minangka agen Blasco
  • Will Rogers minangka Frederic Pryor
  • Dakin Matthews minangka hakim Mortimer W. Byers
  • Stephen Kunken minangka William Tompkins
  • Joshua Harto minangka Bates
  • Mark Zak minangka hakim saka Soviet
  • Edward James Hyland minangka hakim Earl Warren
  • Mikhail Gorevoy minangka Ivan Schischkin
  • Burghart Klaußner minangka Harald Ott

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film Bridge of Spies nampa ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 91%, miturut 282 review, kanthi rating rata-rata 7.7 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 81 saking 100, adhedhasar 48 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[7] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "A" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[8]

Box office[besut | besut sumber]

Film Bridge of Spies nampa $ 72,313,754 ing Amerika Utara lan $ 93.164.594 ing negara liya. Totalpendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 165,478,348, ngluwihi biaya produksi film iki yaiku $ 40 yuta.[4]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 15,371,203, rampung ing posisi katelu ing box office.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "BRIDGE OF SPIES (12A)". British Board of Film Classification. October 13, 2015. Dijupuk October 13, 2015. 
  2. Debruge, Peter (October 4, 2015). "Film Review: 'Bridge of Spies'". Variety. Dijupuk October 6, 2015. 
  3. Pamela McClintock (October 13, 2015). "Box-Office Preview: 'Goosebumps' Could Out-Spook 'Crimson Peak,' 'Bridge of Spies'". The Hollywood Reporter. (Prometheus Global Media). Dijupuk October 14, 2015. 
  4. a b c "Bridge of Spies (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk March 10, 2016. 
  5. Lang, Brent (March 18, 2015).
  6. "Bridge of Spies (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 1, 2016. 
  7. "Bridge of Spies reviews". Metacritic. Dijupuk October 1, 2016. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]