Boston Celtics

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Boston Celtics

Cithakan:Infobox NBA team Boston Celtics inggih punika tim bal basket saking kutha Boston, Massachusetts, Amerika Serikat ingkang kagabung wonten ing National Basketball Association. Boston Celtics sakmenika taksih nyepeng rékor juara NBA kanthi cacah kaping 17 (1957, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1969, 1974, 1976, 1981, 1984, 1986 lan 2008).[1]

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Celtics dipunbentuk nalika taun 1946 minangka salah satunggaling tim wonten ing Basketball Association of America, lan dados bagyan saking NBA sasampuning penggabungan BAA dln National Basketball League. Tim punika kirang sukssè wonten ing taun-taun wiwitan, dumugi pelatih Red Auerbach rawuh. Salah satunggaling pemain kondhang ingkang kagabung kaliyan Bostons Celtics inggih punika Bob Cousy. Kejawi punika lajeng wonten ugi satunggaling rookie ingkang nama Bill Russell ndhèrèk gabung taun 1956. Russell lajeng dados bagyan ingkang boten kapisahaken saking sukssè Boston Celtics. Taun punika ugi Boston Celtics maju dhateng final lan ngawonaken St. Louis Hawks wonten ing pitu (7) pertandingan, punika minangka gelar juara Boston Celtics ingkang kapisanan. Taun 1957, Boston Celtics wangsul malih nantang Hawks ing final lan kawon wonten ing 6 pertandingan. Ananging sasampuning tambahan saking K.C. Jones, Celtics miwiti sawijining dinasti ingkang badhé lumampah sadangu langkung saking setunggal dasawarsa.[2]

Taun 1959, kaliyan Russell lan Jones, Celtics menangaken juara NBA sasampuning ngawonsaken Minneapolis Lakers. Taksih dipunlatih Auerbach, Celtics menangkan 7 kejuaraan candhakipun, saèngga 8 kanthi urut-turutan. Wonten ing wekdal punika, , Celtics kapanggih kaliyan Lakers ing final kaping 6, saèngga kekalihipun dados musuh bebuyutan. Celtics pungkasanipun kapanggih kaliyan Lakers kaping 10 wonten ing final. Sasampuning kejuaraan 1966, Auerbach pensiun minangka pelatih ananging tetep dados General Manager, ingkang taksih dipuncepeng dumugi taun 1980-an. Russell lajeng mendhet alih dados pemain-pelatih. Ananging taun punika Celtis kawon saking Philadelphia 76ers wonten ing Eastern Conference Finals. Tim ingkang wiwit sepuh punika lajeng menangaken malih 2 kejuaraan wonten ing taun 1968 lan 1969, nglawan Lakers. Russell pensiun sasampuning musim pertandingan 1969, mungkasi dinasti ingkang sampun menangaken 11 kejuaraan NBA. Pemain-pemain wigati saking wekdal punika inggih Sam Jones, John Havlicek, lan Tommy Heinsohn.[3]

Awal musim 2007/08, Celtics ngrèkrut Kevin Garnett saking Minnesota Timberwolves lan Ray Allen saking Seattle SuperSonics. Sesarengan kaliyan Paul Pierce, pemain 3 punika dipunanggep saking kathah kalangan badhé damel Celtics wangsul malih dados kekiyatan ingkang nggegirisi Eastern Conference ugi NBA. Bab punika kabukti kanthi kasuksesanipun dados juara NBA musim punika sasampuning ngawonaken Lakers wonten ing 6 Game ing Final NBA 2008.

Pemain Kondhang[sunting | Owah sumber]

Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]


Cithakan:NBA

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boston_Celtics&oldid=928764"