Bihać

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bihać
BБихаћ
Coat of arms of Bihać
Coat of arms
Lokasi Bihać ing Bosnia-Herzegovina.
Lokasi Bihać ing Bosnia-Herzegovina.
Nagara  Bosnia lan Hércegovina
Papréntahan
 • Municipality president Hamdija Lipovača (SDP)
Laladan
 • Gunggung 900 km2 (300 sq mi)
Cacah warga (est. 2006)
 • Gunggung 105.000
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe laladan +387 37
Situs wèb http://www.bihac.org
Bihaćka kula ("the tower of Bihać")

Bihać (Sirilik: Бихаћ) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Kali Una ing tlatah wétan-lor Bosnia-Herzegovina, punjeré Kanton Una-Sana saka Federasi Bosnia lan Herzegovina.

Dhémografi[besut | besut sumber]

2006[besut | besut sumber]

Sacara ètnik, miturut èstimasi taun 2006, gunggungé sing ndunungi munisipalitas Bihać 105,000 jiwa, ya iku:

2005[besut | besut sumber]

Ing taun 2005, 91% sing ndunungi dumadi saka ètnik Bosniak.

1991[besut | besut sumber]

Miturut sènsus taun 1991 cacahing sing ndunungi 70,732, kalebu:

1981[besut | besut sumber]

Miturut sènsus taun 1981, cacahing sing ndunungi 65,544, kalebu:

1971[besut | besut sumber]

Miturut sènsus taun 1971, cacahing sing ndunungi 58,185, kalebu:

Pamukiman (punjul 1,500 sing ndunungi), sènsus 1991.[besut | besut sumber]

  • Bihać

total: 45,553

total: 2,574

total: 2,118

total: 1,833

total: 1,724

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Universitas Bihać dibukak taun 1997 lan duwé pitu facultas: tèhnik, ékonomi, ukum, biotechnical, pendhidhikan, kaséhatan, lan akademi pendhidhikan Islam.

Sport[besut | besut sumber]

Klub bal-balan lokal ya iku NK Jedinstvo.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Bihać iku panggonan pabrik bir kang misuwur lan menangaké bebungah (Preminger).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gallery[besut | besut sumber]

Koordinat: 44°49′N 15°52′E / 44.817°N 15.867°E / 44.817; 15.867