Bihać

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bihać
BБихаћ
Coat of arms of Bihać
Coat of arms
Lokasi Bihać ing Bosnia-Herzegovina.
Lokasi Bihać ing Bosnia-Herzegovina.
Bihać is located in Bosnia
Bihać
Bihać
Location of Bihać
Coordinates: 44°49′N 15°52′E / 44.817°N 15.867°E / 44.817; 15.867
Nagara  Bosnia lan Hércegovina
Government
 • Municipality president Hamdija Lipovača (SDP)
Tlatah
 • Gunggung 900 km2 (300 sq mi)
Cacah jiwa (est. 2006)
 • Total 105.000
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe laladan +387 37
Sana jaringan http://www.bihac.org
Bihaćka kula ("the tower of Bihać")

Bihać (Sirilik: Бихаћ) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Kali Una ing tlatah wétan-lor Bosnia-Herzegovina, punjeré Kanton Una-Sana saka Federasi Bosnia lan Herzegovina.

Demografi[besut | besut sumber]

2006[besut | besut sumber]

Sacara ètnik, miturut èstimasi taun 2006, gunggungé padunung ing munisipalitas Bihać 105,000 jiwa, ya iku:

2005[besut | besut sumber]

Ing taun 2005, 91% padunung dumadi saka ètnik Bosniak.

1991[besut | besut sumber]

Miturut sènsus taun 1991 cacahing padunung 70,732, kalebu:

1981[besut | besut sumber]

Miturut sènsus taun 1981, cacahing padunung 65,544, kalebu:

1971[besut | besut sumber]

Miturut sènsus taun 1971, cacahing padunung 58,185, kalebu:

Pamukiman (luwih saka 1,500 padunung), sènsus 1991.[besut | besut sumber]

  • Bihać

total: 45,553

total: 2,574

total: 2,118

total: 1,833

total: 1,724

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Universitas Bihać dibukak taun 1997 lan duwé pitu facultas: tèknik, ékonomi, hukum, biotechnical, pendhidhikan, kaséhatan, lan akademi pendhidhikan Islam.

Sport[besut | besut sumber]

Klub bal-balan lokal ya iku NK Jedinstvo.

Ekonomi[besut | besut sumber]

Bihać iku panggonan pabrik bir kang misuwur lan menangaké bebungah (Preminger).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gallery[besut | besut sumber]

Koordinat: 44°49′N, 15°52′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bihać&oldid=987498"