Before I Fall (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Before I Fall
Gambar:Before I Fall (film).png
Theatrical release poster
DisutradaraniRy Russo-Young
Diprodhuseri
Ditulis déningMaria Maggenti
AdhedhasarBefore I Fall
déning Lauren Oliver
Dibintangi
DimusikiAdam Taylor
SinématografiMichael Fimognari
Dibesut déningJoe Landauer
Perusahaan
prodhuksi
  • Awesomeness Films
  • Jon Shestack Productions
Dibabar déningOpen Road Films
Tanggal metu
  • Januari 21, 2017 (2017-01-21) (Sundance)
  • Maret 3, 2017 (2017-03-03) (United States)
  • April 7, 2017 (2017-04-07) (Germany)
Suwéné
99 minutes[1]
NagaraUnited States
BasaInggris

Before I Fall nggih punika drama filem Amérikah Sarékat ingkang dipun damel taun 2017, dipunarahaken déning Ry Russo-Young, adhedhasar saking skénario anggitanipun Maria Maggenti. Filem punika kaangkat saking novel ingkang dipunbabar taun 2010 kanti sesirah ingkang sami anggitanipun Lauren Oliver. Wondéné para juru paraga ingkang kapracaya maragani film Before I Fall antawisipun Zoey Deutch, Halston Sage, Logan Miller, Kian Lawley, Jennifer Beals, Diego Boneta, lan Elena Kampouris. Pandamelan filem punika mundhut papan panggènan wonten Squamish lan Vancouver, saking surya 16 November 16 dumugi surya19 Desember 2015.

Filem punika kapirsan kaping pisanipun nalika pahargyan Sundance Film Festival ing surya 21 Januari 2017,[2] lajeng kababar ing surya 3 Maret 2017, déning Open Road Films.[3]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing surya 15 Juli 2010, Fox 2000 Pictures numbas hak cipta novel nèm-nèman Before I Fall, anggitan kapisanipun Lauren Oliver ingkang kababar ing taun 2010.[8][9] Maria Maggenti lajeng dipunsuwun supados nyerat ambal arupi skénario filem, sawetawis Jonathan Shestack badhé kadhapuk minangka juru damel sesarengan kaliyan Ginny Pennekamp.[8] Taun 2011, skénario sampun mlebet wonten pratelan ireng, ingkang ateges mboten badhé dipundamel.[10] Ry Russo-Young dipullebetaken minangka juru arah utawi sutradhara.[3] Surya 15 September 2015 kawartosaken bilih Zoey Deutch ndhèrèk nggarap filem punika maragani minangka Amantha Kingston, nèm-nèman ing sekolah menengah atas.[3] Brian Robbins lan Matthew Kaplan badhe dados juru damel ing wewengkonipun Awesomeness Films, sesarengan Shestack, ingkang badhé kawiwitan wulan Oktober 2015.[3] Ing surya 7 Oktober 2015, para paraga sanesipun dipunwartosaken badhé nyawiji antawisipun Halston Sage, Logan Miller, Kian Lawley, Diego Boneta, lan Elena Kampouris.[4] Good Universe badhé nanggeljawabi babagan pangedolan filem punika sadonya ing miyos American Film Market.[4] Surya 3 November 2015, Jennifer Beals nyawiji wonten proyek filem punika, maragani minangka ibu saking Samantha.[5] Surya 20 November 2015, Liv Hewson kapracaya maragani minangka Anna Cartullo.[6] Wonéné Adam Taylor kajibah nggarap iringan komposisi musik kagem skor filem.[9][11][12][13][14][15]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Printable Film Guide" (PDF). Sundance Film Festival. Dijupuk December 13, 2016. 
  2. Patten, Dominic (December 5, 2016). "Sundance 2017: Robert Redford, New Rashida Jones Netflix Series, ‘Rebel In The Rye’ & More On Premiere, Docu, Midnight & Kids Slates". Deadline.com. Dijupuk December 5, 2016. 
  3. a b c d e Hipes, Patrick (September 15, 2015). "Zoey Deutch To Star In 'Before I Fall', Next Movie From Awesomeness Films". Deadline (ing basa Inggris). Dijupuk January 6, 2016. 
  4. a b c d e f g Sneider, Jeff (October 27, 2015). "Halston Sage, Logan Miller, Kian Lawley Join Zoey Deutch in 'Before I Fall'". The Wrap (ing basa Inggris) (TheWrap). Dijupuk January 6, 2016. 
  5. a b Hipes, Patrick (November 3, 2015). "Jennifer Beals Joins 'Before I Fall' Opposite Zoey Deutch – AFM". Deadline (ing basa Inggris). Dijupuk January 6, 2016. 
  6. a b A. Lincoln, Ross (November 20, 2015). "'Before I Fall' Adds Liv Hewson; Gabriella Wright Joins 'Security'". Deadline (ing basa Inggris). Dijupuk January 6, 2016. 
  7. Before I Fall (2016), dijupuk 2016-02-23 
  8. a b Fleming Jr, Mike (July 15, 2010). "Fox 2000 Sees Film Potential In Teen Novel". Deadline (ing basa Inggris). Dijupuk January 6, 2016. 
  9. a b "Before I Fall Filming Location in Squamish". What's Filming?. November 29, 2015. Dijupuk January 6, 2016. 
  10. A. Fernandez, Jay (December 12, 2011). "Black List 2011: 'Star Wars' Satire and Zombies Among Top 10 Screenplays". The Hollywood Reporter. Dijupuk January 6, 2016. 
  11. "Adam Taylor Scoring Ry Russo-Young's 'Before I Fall'". FilmMusicReporter. November 18, 2016. Dijupuk November 29, 2016. 
  12. "On the Set for 11/20/15: Ricky Gervais Starts Shooting ‘Life on the Road’, Chris Evans and Octavia Spencer Wrap ‘Gifted’". SSN Insider. November 20, 2015. Dijupuk January 6, 2016. 
  13. "See a Photo From the Set of BEFORE I FALL – The Fandom". The Fandom (ing basa Inggris). Dijupuk January 6, 2016. 
  14. "DIGITAL: BEFORE I FALL Films in Vancouver/Squamish With Zoey Deutch, Halston Sage, Elena Kampouris, Logan Miller & YouTube Star Kian Lawley". yvrshoots.com. November 29, 2015. Dijupuk January 6, 2016. 
  15. "On the Set for 1/1/16: George Lopez Starts ‘Aloha Santa’, Dave Bautista Wraps ‘Bushwick’, Catherine Zeta-Jones Finishes ‘The Godmother’". SSN Insider. December 31, 2015. Dijupuk January 6, 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]