Basa Zaza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Zaza
 Zazaki 
Asal Turki
Laladan Éropah
Panyatur asli
kurang lebih 2–4 juta (tanpa surya)
Indo-Éropah
 Indo-Iran
  Iran
   Basa Zaza
Status resmi
Basa resmi ing
Turki
Diundhangaké déning Institut basa lan sastra Zaza
Sandi basa
ISO 639-1 fa
ISO 639-2 diq (b)/zz (T)
ISO 639-3

Basa Zaza (jeneng lokal: Zazaki, Dımıkli utawa Zonê Ma), iku basa klompok Indo-Éropah saka kulawarga basané. Dituturaké ing Turki, Jerman, France lan Éropah. Gunggung penutur total watara 3 - 4 yuta. Basa Parsi kagolong anak cabang basa basa Indo-Éropah. Basa Zaza sabeneré dumadi saka manéka ragam basa lan varian, sing kasebar saka Turki nganti ujung Berlin ing Jerman. Dhialèk lan varian iku antara liya:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Zaza&oldid=1010196"